:

:

TV Most

Foto: Arhiva

clock

Mart 20, 2019   14:55

0

169

Udruženje porodica: Pregovori kada se osude vođe OVK

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji navodi da su porodice kosmetskih žrtava, pogođene izjavom Ramiša Haradinaja u kojoj kaže: Dijalog može odmah, ali bez uslovljavanja taksama.

Iz Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji navode da iz Ramuša Haradinaja govore Amerika i EU.

"Tražimo od SAD i EU da – odmah ukinu nametnute takse, ukinu genocidnu platformu prema Srbiji i srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, da KFOR razoruža terorističku, zločinačku OVK, sada transformisanu u tzv. vojsku Kosova, i omoguće i daju izvršnu vlast ZSO", navedeno je u saopštenju Udruženja.

Dodaju da pregovore treba nastaviti ali tek kada Sud osudi vođe OVK.

"Naša poruka i domaćim i stranim državnicima je, da pregovore treba nastaviti, ali tek kada Specijalni sud za zločine osudi po komandnoj odgovornosti vođe terorističke, zločinačke UČK", poručuju iz Udruženja.

Podsećaju javnost da su Amerika i EU, NATO agresijom pre 20. godina sprečile navodnu humanitarnu katastrofu nad Albancima, a danas preko taksi i platforme pokušavaju da prikriju genocid i zločine, koji su ih uveli i doneli.

"Protiv smo nekakvih sporazuma, koje bi da nam nametnu, a da pre toga ne budu ispunjeni dogovori iz briselskog sporazuma", zaključili su u saopštenju.

Izvor: RTS

Udruženjenestalipregovori
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva