:

:

TV Most

clock

Jun 27, 2020   15:51

0

217

Udruženje roditelja "Podrži me": Pokrećemo poticiju protiv odluke Prištine da se Arlovu zabrani ulazak na KiM

Predsedniku Odbora za pomoć Srbima na KiM iz Republike Srpske, Miloradu Arlovu zabranjen je ulazak na teritoriju Kosova i Metohije. Tim povodom Udruženje roditelja "Podrži me" iz Kosovske Mitrovice reagovalo je saopštenjem u kome ističu da 

"Poštovani gradjani Kosova i Metohije Udruženje se oglašava ovim putem široj javnosti kao vid protesta protiv mera koje sprovodi Priština odlukom da se zabrani ulazak gos, Miloradu Arlovu , najhumanijem čoveku koji pomaže svoj deci , bolesnoj deci i mladima sa poteškoćama u razvoju kao i svim Srbima  na Kosovu i Metohiji.

Ovim postupkom nama kao udruženju naneta je velika šteta jer čovek koji je velikog srca i veliki humanista sa ovim činom je direktno sprečen i onemogućen da dostavlja  pomoć za nastavak izgradnje Dnevnog centra za svu decu i mlade sa posebnim potrebama . Gradnja ovog centra je isključivo tekla do sada uz njegovu pomoć , pomoć humanitaraca i dobrotvora  iz Republike Srpske, kao i drugih donatora is Srbije i Kosova i Metohije. U našem udruženju kao  i u budućem centru nisu zastupljena samo deca srpske nacionalnosti, već i deca drugih etničkih zajednica / Bošnjaka, Albanaca , Roma, Goranaca/ i drugih. Ovim putem apelujemo na celokupnu javnost, na sve insitucije a posebno na škole u svim srpskim sredinama gde se zajedno sa njim godinama sprovodi projekat ,,Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske da dignu glas protiv ovakvog neobjašnjivog postupka Prištine.

Obaveštavamo javnost da ćemo odmah posle Vidovdana pokrenuti peticiju sa zahtevom da se ukine odluka Prištine i omogući nesmetan dolazak Miloradu Arlovu na ove prostore, koji je do sada na KiM dolazio isključivo iz humanitarnih razloga. Time se pozivaju i ostali građani da se pridruže ovom našem apelu", stoji u saopštenju.

Peticija će biti predata svim zvaničnim institucijama kako na severu KiM tako i u Prištinu kao i medjunarodnim institucijama na KiM.

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMArlovUdruženje roditelja
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva