:

:

TV Most

clock

April 17, 2019   14:59

0

187

Udruženje žrtava protiv sporazuma Beograda i Prištine

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji saopštilo je danas da se oštro protivi potpisivanju pravno obavezujućeg sporazuma Beograda i Prištine. 

U saopštenju dostavjenom našoj redakciji se navodi da se Zapad, EU i tzv. Kosovo jedino zalažu za priznanje, kako kažu, UČK Kosova od Srbije, dok se to udruženje i Srbija zalaže za pravdu.

"Kosmetske žrtve se zalažu za pravdu, da Specijalni sud osudi i kazni vođe UČK, zatim da ukidanje vojske tzv. UČK, protiv granične platforme i tražimo formiranje ZSO i povratak na svoja vekovna ognjišta", stoji u saopštenje. Pritiske EU na Srbiju i predsednika Sbije Aleksandra Vučića da prizna jednostrano proglašenu kosovsku nezavisnost u ovom udruženju smatraju verbalnom agresijom, koja ne vodi nastavku dijaloga i dogovoru. "Jednostrano proglašenje nezavisnosti tzv.Kosova od vođa terorističke, zločinačke UČK nikada neće biti prihvaćeno i priznato od Srbije i srpskog naroda", navodi se u saopštenju.

Podsećaju da prištinskim tim za dijalog sa Beogradom čine, kako ističu, teroristi i zločinci UČK, vođe UČK, koji su počinili monstruozne zločine kidnapovanja, ubistva, masakre, silovanja, pogrom nad Srbima, Romima, Gorancima, Albancima na Kosovu i Metohiji. Počinioci tih zločina treba da budu u zatvoru, a ne da ih podržava, kako kažu, „demokratska EU“ i „demokratski Zapad“.

"Umesto da vrše pritisak na "uspavano" pravosuđe, da se ti zločinci kazne, EU i Zapad žestoko pritiskaju Srbiju, kako bi se odrekla dela svoje teritorije i vekovnog postojanja na njoj, kako bi se odrekla svojih žrtava, sve u cilju opravdanja zločina i od strane terorističke UČK i od strane NATO agresora", poručuje se u saopštenju.

Izvor: TV Most, saopštenje

Udruženje Kosmetske žrtveKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva