:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

April 02, 2024   10:20

0

41

Ugašen požar u selu Babine kod Prijepolja

Požar koji je u ponedeljak buknuo u prijepoljskom selu Babine na površini od oko 100 hektara, pod šumom i niskim rastinjem, ugašen je noćas.

Vatrogascima iz Prijepolja u gašenju požara pritekle su u pomoć kolege iz Priboja, Nove Varoši, Užica i Novog Pazara, a pomagalo je i lokalno stanovništvo i radnici Komunalnog preduzeća, čije dve cisterne su bile na terenu.

Na ruku vatrogascima išli su vremenski uslovi, pošto je kiša koja je tokom noći padala pomogla da se smanji rizik od ponovnog širenja požara.

Prema rečima predsednika opštine Prijepolje Draga Popadića, koji je sa saradnicima obišao Babine, vatra ni u jednom momentu nije ugrozila domaćinstva.

"Požar je noćas ugašen zahvaljujući brzoj akciji vatrogasaca, kojima su u pomoć pritekle kolege iz drugih gradova, meštani i radnici Komunalnog preduzeća. Jak vetar juče je otežavao gašenje, međutim tokom noći vremenski uslovi su se promenili. Kiša koja je padala pomogla je da se smanji rizik od širenja požara”, rekao je Popadić.

Naveo je da vatra nije ugrozila kuće lokalnog stanovništva, a da će zbog predostrožnosti danas nekoliko vatrogasaca dežurati u Babinama.

Za sada nije poznat uzrok požara.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva