:

:

TV Most

clock

Januar 23, 2015   19:16

0

281

Ugljare: Predstavljeni zbornici učeničkih radova

Mnogi od učenika čiji su radovi objavljeni u ovim zbornicima pisanje vide kao svoj životni poziv.

„Deca, bar ovi stariji, vole da pišu o prvim ljubavima, zaljubljivanju, godišnjim dobima, cveću, nebu. Prestali su da pišu o stresnim situacijama koje su doživljavali 1999.godine, pa i godinama kasnije. Prisutne su vedrije teme što me posebno raduje. Oseća se novi život, optimizam. Idemo dalje podignute glave.“ , rekla je Nevenka Perovanović, direktor škole u Ugljaru.

„Nastavićemo saradnju sa ovom školom koja je pokazala interesovanje i želju da njihova deca dobiju adekvatan prostor za svoje radove. Pojedini učenici već imaju samostalne zbirke pesama, a ovo je samo podsticaj za nove poduhvate“, rekao je Ratko Popović, sekretar Kulturno prosvetne zajednice Kosova i Metohije.
Kulturno-prosvetna zajednica Kosova i Metohije će u ponedeljak u Domu kulture u Gračanici na svečanoj svetosavskoj akademiji darovnicama Sveti Sava nagraditi učenike koji su objavili najbolje literarne radove u zbornicima „Prvo perje“ i „Neobično plavo“ a tom prilikom će biti dodeljene i tradicionalne plakete „Djordje Lekić“ najboljim prosvetnim radnicima i vaspitno-obrazovnim ustanovama u Kosovskom okrugu.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva