:

:

TV Most

Foto: Foto: Srbija danas

clock

Jun 03, 2021   21:38

0

44

Uhapšen Aleksandar Jovičić, predsednik opštine Palilula

Predsednik beogradske opštine Palilula i funkcioner SNS-a  Aleksandar Jovičić uhapšen je večeras zbog sumnje da je povezan sa izvođenjem nelegalnih građevinskih radova na teritoriji Opštine Palilula, javljaju beogradski mediji.

Kako navode, policija trenutno pretresa zgradu Opštine Palilula.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije – Odeljenja za borbu protiv korupcije i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su osam osoba koje se sumnjiče da su nezakonitim postupanjem omogućile izvođenje nelegalnih građevinskih radova na teritoriji Opštine Palilula.

Jovičić (1987), i odgovorno lice za inspekcijske poslova u Gradskoj opštini Palilula D.V (1978) sumnjiče se za krivično delo trgovina uticajem u saizvršilaštvu.

Zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su građevinski inspektori M. M (1958), Z. R (1953), Đ. R (1959), Z. P (1959), G. P (1969) i D. L (1964) dok se, pored navedenog, osumnjičeni G. P. i D. L. terete i za krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Jovičić se sumnjiči da je uticao na D. V. da dalje utiče na građevinske inspektore, da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekta bez građevinske dozvole na teritoriji Palilule u periodu od jula 2016. do novembra 2018. godine, kao i da je od investitora za navedene objekte protivpravno prisvojio oko 28.800.000 dinara.

Građevinski inspektori se sumnjiče da su zloupotrebom položaja omogućili zaštitu od strane inspekcijskih organa GO Palilula od rušenja za njihove nelegalno izgrađene objekte, kao i da su nakon što su u zapisnicima i rešenjima koje je donela građevinska inspekcija uneli neistinite podatke u vezi sa objektima, potom iste prosledili na ozakonjenje, a suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje u trajanju do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Izvor: T a n j u g

Aleksandar JovičićPalilulahapšenjeSNS
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?