:

:

TV Most

clock

Decembar 07, 2021   15:07

0

182

Uhapšena petorica pripadnika Armije BiH zbog ratnog zločina nad Srbima

Petorica pripadnika 4. motorizovane brigade takozvane Armije Republike Bosne i Hercegovine uhapšeni su u akciji Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zbog ratnog zločina nad Srbima u ilidžanskim naseljima.

Iz SIPA je ranije saopšteno da su po nalogu tužioca iz Posebnog odeljenja za ratne zločine, na području Sarajeva, policijski službenici SIPA uhapsili pet osoba koje su osumnjičene za ratne zločine.

Istraga se odnosi na zločine nad žrtvama, civilima srpske nacionalnosti sa područja Hrasnice, Butmira i Sokolović Kolonije, koji su bili nezakonito zatvoreni u logoru Osnovna škola "Aleksa Šantić" i zatvoru u nedovršenoj zgradi u blizini nebodera u Hrasnici.

Optuženi se terete za ubistva najmanje osam zarobljenih civila, a među osumnjičenima su i direktni izvršioci ubistava.

Prema prikupljenim dokazima, osumnjičeni, koji su bili pripadnici 4. motorizovane brigade takozvane Armije Republike Bosne i Hercegovine, odgovorni su za zločine počinjene nad više od 100 žrtava, koji se odnose na nezakonito zatvaranje, mučenje, zlostavljanje na izuzetno ponižavajuće načine, teranje na prisilan rad, kao i nanošenje telesnih i duševnih povreda, koje su na oštećene žrtve ostavile trajne i teške posledice.

Izvor: Танјуг

BiHArmija BiHhapšenjeratni zločin
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva