:

:

TV Most

clock

Januar 07, 2020   22:31

0

175

Uhapšena šefica NVO “Kurani”

Kosovska policija je saopštila da je šefica NVO "Kurani", koja je aktivno delovala na Kosovu i iskazivala podršku šiitskoj sekti, uhapšena.

Kako je navedeno u saoštenju policije, uhapšena je, jer je na Fejsbuku osudila američko ubistvo iranskog generala Kasema Sulejmanija u Bagdadu i tražila osvetu za to.

Igbale Hudutin-Berišu je uhapsila Direkcija Policije Kosova za borbu protiv terorizma u saradnji sa Specijalnim tužilaštvom Kosova.

Ta policijska direkcija je objavila da je pretresla prostorije osumnjičene koja je privedena na razgovor u policiju i po nalogu tužioca iz Specijalnog tužilaštva upućena u pritvor u trajanju od 48 sati, do odluke suda.

Igbale Hudutin-Beriša je na Fejsbuku napisala da ljudi poput iranskog generala Sulejmanija "ne umiru", već da su "mrtvi oni koji hodaju zemljom i nose kriminalnu krv.., sramoteći i sebe i svoju zločinačku naciju".

"Bog daje strpljenje. Ubijanjem gospodara kuće pobijeni su svi njeni članovi, osveta je obavezna i nema ograničenja", napisala je ona.

Međutim, kasnije je s Fejsbuka izbrisala taj svoj post.

Izvor: B92, Beta

KiMKosovska policijahapšenje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva