:

:

TV Most

clock

Oktobar 24, 2019   20:08

0

379

Uhapšeni Nenad Arsić iz Čaglavice negira krivicu

Nenad Arsić iz Čaglavice, koga je Kosovska policija po nalogu tužilaštva, uhapsila na Merdaru pre dva dana i kome je određen pritvor od 30 dana, negira krivicu i umešanost u krivična dela koja mu Kosovsko tužilaštvo stavlja na teret. On je trenutno u pritvoru u Prištini.

Arsić se tereti za ratni zločin, odnosno za fizičko maltretiranje dvojice članova porodice Šalja u prištinskom naselju Emšir, za vreme ratnog sukoba 1999. godine.

Protiv njega je takođe podignuta optužnica za pljačku pet kuća članova iste porodice. Kako su za portal Gračanica onlajn izjavili članovi Arsićeve porodice, posle velike uznemirenosti i visokog nivoa šećera u krvi koji je imao juče, on se danas oseća dobro i nada se da će pravda pobediti, tvrdeći da nije kriv, odnosno da krivična dela koja mu se stavljaju na teret nije uradio.

Porodica se zahvaljuje Kancelariji za Kosovo i Metohiju na brzoj reakciji i pomoći koju im je pružila, kao i na čvrstom obećanju da će nastaviti da pomaže, kako bi se dokazala nevinost njihovog sina i brata.

Inače, Nenad Arsić je živeo u Čaglavici do 2014. godine i posle toga je redovno dolazio u svoju porodičnu kuću. Na dan kada je uhapšen, krenuo je da izvadi lična dokumenta. Porodica napominje da se porodično imanje Arsića, graniči sa porodičnim imanjem braće Šalja.

Izvor: RTS

Nenad Arsićhapšenjeratni zločinKosovsko tužilaštvoKancelarija za KiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva