:

:

TV Most

clock

April 02, 2019   20:09

0

195

Uhapšeni zbog prebijanja oca devojčice sa Daunovim sindromom, Đorđević osudio napad

Dva muškarca uhapšena su zbog postojanja osnova sumnje da su fizički napali 50-godišnjeg Gorana Velinova nakon što im je rekao da oslobode parking mesto za invalide u Novopazarskoj ulici u Beogradu. Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja oštro je osudilo brutalni napad na oca devojčice.

Uhapšeni su T. M. (1969) i Z. S. (1995) zbog postojanja osnova sumnje da su fizički napali muškarca u Novopazarskoj ulici u Beogradu, saopštio je MUP.

Goran Velinov kog su napali sugrađani

Postoje osnovi sumnje da su T. M. i Z. S. parkirali auto na mestu za invalide, a kada ih je oštećeni, koji ostvaruje pravo na to parking mesto, zamolio da vozilo pomereosumnjičeni su ga udarili u glavu.

Takođe, povrede je zadobio i 67-godišnji muškarac, koji je pokušao da smiri situaciju.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela nasilničko ponašanje i nanošenje teških telesnih povreda osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Napad se dogodio pre sedam dana kada je Goran Velinov sišao ispred svoje zgrade da bi sačekao suprugu i ćerku Leu (14) sa Daunovim sindromom, na povratku iz Specijalne škole, kako bi im pomogao da parkiraju automobil na mestu označenom da je namenjeno invalidima. 

On je, međutim, dobio batine od dvojice sugrađana koje je zamolio da osobode to parking mesto.

Goran Velinov zadobio je prelom čeone, jagodične i vilične kosti, zbog čega su mu ugrađene titanijumske pločice.

Takođe, oštećen mu je i facijalni nerv, zbog čega sada ne oseća levu stranu lica uopšte, ni zube, ni nozdrvu, ni oko.

Đorđević osudio napad na oca devojčice sa Daunovim sindromom

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja oštro je osudilo brutalni napad na oca devojčice sa Daunovim sindromom i naglasio da taj vandalski čin ne sme da prođe nekažnjeno.

Zoran Đorđević je istakao da su ovakvi događaji nedopustivi i apelovao na nadležne da postupe u skladu sa zakonom, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Танјуг, RTS

ĐorđevićMinistarstvo za radnapad na oca devojčice sa Daunovim sindromom
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva