:

:

TV Most

Foto: facebook

clock

Januar 18, 2020   14:05

0

54

Ujedinjena Srpska: U što većem broju podržati SPC i Srbe u Crnoj Gori

Potpredsednik Ujedinjene Srpske Marinko Dragišić pozvao je Banjalučane da se u što većem broju okupe sutra na bogojavljenskim svečanostima i i podrže srpski narod i Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) Crnoj Gori u odbrani svetinja.

"Pozivamo građane na sabornost, slogu i jedinstvo i da u što većem broju, u miru i dostojanstveno, podržimo SPC i srpski narod u Crnoj Gori. Članovi naše stranke će kao građani učestvovati u svemu tome", rekao je Dragišić novinarima u Banjaluci.

Član Predsedništva Ujedinjene Srpske Siniša Vidović rekao je da crnogorski Zakon o verskim zajednicama i slobodi veroispovesti nema veze ni sa ljudskom ni sa Božijom pravdom već da je reč o anticivilizacijskom činu koji se kosi sa jednim od osnovnih ljudskih prava - pravom na slobodu veroispovesti.

Vidović smatra da je takav zakon udar na SPC, da je taj akt "skuvan daleko odavde", te podsetio na situaciju u kojoj se SPC nalazi u Severnoj Makedoniji, gde vladike osuđuju na dugogodišnje kazne.

Generalni sekretar Ujedinjene Srpske Neven Stanić naglasio je da ova stranka ne daje samo deklarativnu podršku SPC i Srbima u Crnoj Gori, već i praktično, te naveo primer da je u nedavnoj litiji i skupu podrške u Budvi učestvovao i predsednik te stranke Nenad Stevandić.

U Banjaluci će sutra, u okviru bogojavljenskih svečanosti, biti organizovana i litija od Sabornog hrama Hrista Spasitelja do "gradskog mosta", koja će ujedno biti i podrška SPC i srpskom narodu u Crnoj Gori.

Izvor: Novosti online

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva