:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Maj 03, 2020   11:05

0

924

Ukinut karantin u Kosovskoj Mitrovici

Na osnovu preporuka struke i nadležnih organa od danas, 3. maja prestaje da važi odluka kojom je opština Kosovska Mitrovica, zbog povećanog broja inficiranih koronavirusom, stavljena u karantin, saopštio je sinoć gradonačelnik ove opštine, Goran Rakić.

 

"Činjenica, da u poslednjih nekoliko dana imamo veći broj izlečenih nego zaraženih na severu Kosova i Metohije pokazuje da smo odgovornim i zajedničkim radom uspeli da u značajnoj meri smanjimo broj žrtava i obolelih.

Ipak, ma koliko to bilo teško po svakog pojedinca, i u narednim danima i nedeljama moramo pokazati odgovornost prema sebi i drugima, te da odgovornim ponašanjem, držanjem fizičke distance i upotrebom sredstava zaštite, poput maski i rukavica, te pojačane dezinfekcije svih prostora sprečimo povećanje broja zaraženih čime bi ugrozili živote naših najmilijih.

Podsećamo vas da je zbog našeg geografskog položaja, ali i cirkulacije ogromnog broja ljudi iz drugih opština sa Kosova i Metohije na teritoriji naše opštine potrebno nastaviti sa svim merama zaštite do konačne pobede nad ovim virusom.

Koristimo priliku da vas podsetimo da i u našem gradu još uvek traje borba naših obolelih sugrađana ali i zdravstvenih radnika protiv ove pošasti, te nema mesta opuštanju niti bilo kakvoj euforiji, već odgovornom ponašanju", stoji u saopštenju gradonačelnika Gorana Rakića.

Izvor: TV Most, Saopštenje

Goran RakićKosovska Mitrovicakoronaviruskarantin
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva