:

:

TV Most

clock

Januar 15, 2021   13:50

0

171

Ukinuta zabrana ulaska Bećkoviću i Georgievu u Crnu Goru

Muzičaru Vladu Georgievu ukinuta je zabrana ulaska u Crnu Goru, koju je donela prethodna vlast. Ministar policije Sergej Sekulović potvrdio je da je ukinuta zabrana ulaska u Crnu Goru i akademiku Matiji Bećkoviću. 

 

On je to rekao za podgorički portal Borba.

Bećkoviću je zabrana ulaska u Crnu Goru izrečena kad i istoričarima Čedomiru Antiću i Aleksandru Rakoviću i srpskom političaru i pravniku Dejanu Miroviću.

Njima je zabrana izrečene zbog toga što su bili najavljeni kao govornici na proslavi sto godina od Podgoričke skupštine, pobede u Prvom svetskom ratu, kao i prisajedinjenja Crne Gore Kraljevini Srbiji i ujedinjenja u Kraljevinu Srba, Hrvata i Slovenaca.

Kao razlog za zabranu navedene su njihove ranije izjave, koje su, po proceni tadašnjih vlasti, bile opasnost po bezbednost Crne Gore.

Rešenje o ukidanju zabrane ulaska takođe je ukinuto i muzičaru Vladi Georgievu koje je potpisao ministar policije Sergej Sekulović, prenele su podgoričke Vijesti.

Uprava policije saopštila je u avgustu prošle godine da je Georgiev vraćen u Bosnu i Hercegovinu sa graničnog prelaza Sitnica "zbog zabrane ulaska u Crnu Goru".

U obrazloženju te odluke bilo je navedeno da "to zahtevaju razlozi nacionalne, odnosno unutrašnje bezbednosti ili javnog zdravlja".

Izvor: Танјуг

Crna GoraMatija BećkovićVlado Georgiev
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva