:

:

TV Most

clock

Decembar 30, 2022   9:49

0

107

Ukrajina: Napadi na više gradova; Minsk: Ukrajinska raketa pala u Belorusiju

Rat u Ukrajini – 310. dan. Lokalni zvaničnici saopštili da su tokom jučerašnjeg dana ruske rakete pogodile Kijev, Harkov i Lavov. Belorusko ministarstvo spoljnih poslova navelo je da je njena protivvazdušna odbrana oborila ukrajinsku raketu u pograničnom regionu Bresta.

Nastavljene su borbe u oblastima Bahmuta i Hersona. Sirene za vazdušno opasnost tokom jučerašnjeg dana, odjekivale su širom Ukrajine. Kijev je naveo da su Rusi gađali projektilima prestonicu, Harkov i Lavov. Mediji prenose da su se eksplozije čule i u Odesi i Žitomiru.

Ukrajinska vojska saopštila je da je oborila 54 od 69 raketa koju su, kako tvrde, ispalile ruske snage u poslednjem talasu vazdušnih napada, istakavši da su rakete tipa "S-300" bile usmerene na energetsku infrastrukturu zemlje.

Ministarstvo odbrane Belorusije, u međuvremeno, saopštilo je da je njena protivvazdušna odbrana oborila ukrajinsku raketu "S-300" u pograničnom regionu Bresta, kao i da je tim povodom ukrajinski ambasador pozvan na razgovor.

Beloruska državna novinska agencija Belta ranije je javila da je ukrajinska raketa S-300 pala na teritoriju Belorusije tokom jednog od najvećih raketnih napada Rusije na Ukrajinu od početka rata.

S druge strane, portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova poručila je da ta zemlja neće dozvoliti Zapadu da "gurne pod tepih" situaciju s eksplozijama na gasovodima Severni tok, ističući da će se Moskva "zalagati za pravdu i rasvetljavanje tog teškog zločina".

Izvor: T a n j u g

RusijaUkrajinarat
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva