:

:

TV Most

clock

Februar 28, 2024   10:28

0

55

Ukrajinska PVO uništila 10 dronova

Ukrajinski sistemi protivvazdušne odbrane uništili su svih 10 dronova koje je Rusija lansirala tokom noći, saopštile su ukrajinske vazduhoplovne snage.

Ukrajinska vojska je na Telegramu saopštila da je Rusija takođe lansirala protivvazdušne vođene rakete S-300 na Ukrajinu, ali nije precizirala da li su te rakete dostigle svoje ciljeve.

Iznad industrijske zone u Odesi, ostaci oborenog ruskog drona oštetili su transformator na jednom od važnih infrastrukturnih objekata, zbog čega je došlo do kratkog spoja i požara koji je ugašen,a u ovom incidentu nije bilo povređenih, prenosi Unian.

Ruska PVO uništila ukrajinski iznad Belgoroda

Ruska PVO uništila je tokom noći ukrajinski dron iznad Belgorodske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

"Pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad upotrebom bespilotnih letelica na ruske objekte je večeras osujećen. Ukrajinski dron je uništen iznad Belgorodske oblasti od strane dežurnih jedinica PVO", saopštilo je ministarstvo.

Ruski istražni komitet identifikovao 590 plaćenika koji se bore na strani Ukrajine

Istražni komitet Rusije je identifikovao više od 590 plaćenika iz 46 država koje se bore na strani Ukrajine, izjavio je predsednik odeljenja Aleksandar Bastrakin. 

Prema njegovim rečima, među njima su državljani SAD, Gruzije i Britanci.

Istražni komitet istražuje krivične postupke protiv njih.

"Većina pojedinaca koje smo identifikovali i koji učestvuju u neprijateljstvima kao plaćenici su državljani Sjedinjenih Država, Gruzije, Velike Britanije, Kanade, Izraela, Nemačke, Litvanije i Letonije. Generalno, postupak se vodi protiv 593 stranca iz 46 zemalja“, rekao je Bstrakin u intervjuu za Tas.

Fon der Lajen: Profit od zamrznute ruske imovine za kupovinu vojne opreme za Ukrajinu

Evropska unija bi trebalo da razmotri da profit od zamrznute ruske imovine koristiti za kupovinu vojne opreme za Ukrajinu, izjavila je danas predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

"Vreme je da se započne razgovor o korišćenju neplanirane dobiti od zamrznute ruske imovine za zajedničku kupovinu vojne opreme za Ukrajinu", rekla je Lajen u Evropskom parlamentu, prenosi Rojters.

Ona je u svom u govoru pozvala EU da učini više na odbrambenoj politici i najavila za naredne dane predstavljanje prve evropske industrijske strategije za odbranu, prenosi Ansa.

“U srcu odbrambene strategije "mora postojati jednostavan princip: Evropa mora trošiti više, trošiti bolje, trošiti na evropski način", naglasila je Lajen.

Predsednica Evropske komisije je rekla i da će jedan od glavnih ciljeva biti prioritet zajedničkih nabavki u sektoru odbrane. "Baš kao što smo radili sa vakcinama ili prirodnim gasom", saopštila je Lajen u Evropskom parlamentu.

Izvor: RTS, T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva