:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

April 14, 2019   12:49

0

183

Ulaganjem u Kliničke centre menjamo sliku zdravstva i Srbije

Predsednik Aleksandar Vučić obišao je radove na izgradnji i rekonstrukciji Kliničkog centra Srbije, investicije vredne 110 miliona evra, i poručio da ulaganja u Kliničke centre drastično menjaju sliku srpskog zdravsta i cele Srbije i podižu standard građana i obezbeđuje znatno bolju zdravstvenu negu.

Predsednik je istakao da je ulaganje od 110 miliona evra u KCS od najvećeg, kapitalnog značaja za Srbiju, jer je reč o ogromnom novcu koji se ulaže za izgradnju nove zgrade Kliničkog centra i obnovu stare, a ceo posao bi trebalo da bude završen do avgusta 2021. godine.

Vučić je posetio Klinički centar Niš, koji je već obnovljen, te najavio da će na jesen početi radovi na novoj zgradi Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu, a na proleće naredne godine i na Kliničkom centru u Kragujevcu.

"To ne samo da dramatično menja sliku srpskog zdravstva, već i sliku Srbije. To menja životni standard ljudi, svih naših građana kojima je pomoć i zdravstvena nega potrebna", rekao je Vučić novinarima.

Predsednik je preneo da do jutros ni ministru zdravlja, sa kojim je obišao radove, nije najavio svoju posetu, te da nije očekivao da vidi mnogo radnika, imajući u vidu da je nedelja, ali da je zadovoljan što je video da radovi napreduju,kako je i planirano.

"Već smo na petoj etaži nove zgrade", primetio je Vučić i podsetio da je prvi put odluka o izgradnji KCS doneta 1973. godine, potvrđena 1976. godine - da je do 1986. godine izgrađeno dva sprata, a od tada - nijedan ekser nije zakucan.

"Mi smo posle 35 godina uspeli, obnavljajući i podižući Srbiju, da podižemo kliničke centre", podvukao je predsednik.

Takođe, dodao je da će u Kliničkom centru, posle izgradnje i obnove, biti 930 novih ležajeva, od kojih 200 novih u intenzivnoj nezi.

"To su drastične promene kapaciteta u odnosu na ono što imamo danas", primetio je.

Izvor: Танјуг

Aleksandar Vučić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva