:

:

TV Most

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

clock

Januar 13, 2020   14:39

0

323

“Ulica otvorenog srca – poruke mira, tolerancije i ljubavi”

“Ulica otvorenog srca“ otvorena je u Kosovskoj Mitrovici a povodom proslave Srpske Nove godine. Na postavljenim štandovima u centru Kosovske Mitrovice, posetioci su imali priliku da kupe domaće prehrambene proizvode, domaću rakiju, odeću domaće radinosti ali i da se posluže kuvanim vinom koje je obezbedio Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica.

Najmlađe je zabaljala “Happy” trupa iz Beograda a mališani su imali prilike da se slikaju sa svojim najboljim drugarima kao što su „Mini Maus“ ili “Betmen” ili da, uz pomoć profesinalaca, budu maskirani u svog najomiljenijeg super heroja.

“Ulicu otvorenog srca” je svečano otvorio predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić i tom prilikom poručio da je Kosovska Mitrovica danas otvorila svoje srce.

“Danas je izuzetna prilika da se okupimo i otvorimo „Ulicu otvorenog srca“ a Kosovska Mitrovica je godinama unazad dokazala da otvara vrata svojeg grada, otvara svoje srce, za dobronamerne. Mir, tolerancija i ljubav su poruke koje šaljemo sa današnjeg skupa. Naš cilj je da svako dete odrasta u zdravom okruženju, jer ste vi ponos našeg grada i naša težnja će biti preusmerena da vaš život i jedinstvo, bude mirno, slobodno i ispunjeno radošću i pozitivnim manifestacijama. Jedna od tih manifestacija je i današnja, i naš grad Kosovska Mitrovica koji okuplja mlade kroz naš ponos i svih mališana koji na jedan brilijantan način predstavljaju grad i prezenter su Kosovske Mitrovice. Naš grad nastavlja da se punim intenzitetom gradi i nadograđuje i to zahvaljujući Vladi Republike Srbije, predsedniku Vučiću kao i Kancelariji za Kosovo i Metohiju” rekao je Spirić i tom prilikom okupljenima čestitao Srpsku Novu godinu.

U programu, koji se organizuje šestu godinu za redom, je učestvovao i hor OŠ „Sveti Sava“ koji je izveo pesmu o Kosovskoj Mitrovici. Predstavila su se deca i iz OŠ „Branko Radičević“ kao i mališani predškolske ustanove „Danica Jaramaz“.

Na štandu PU „Danica Jaramaz“ predstavljeni su domaći prehrambeni proizvodi kao i razni slatkiši za koje su se potrudili deca kao i njihovi roditelji i vaspitači.

“Mi smo se prošle godine prvi put uključili u “Ulicu otvorenog srca”. Ove godine, za razliku od prošle, su se uključili i roditelji a ne samo vaspitači. Roditelji su se rado odazvali ovom pozivu i ovo što vidite na našem štandu je zasluga roditelja i vaspitača kao i njihove dece“ rekla je Gorica Marinković direktorka PU “Danica Jaramaz”.

U prisustvu velikog broja građana obavljeno je i lomljenje novogodišnje česnice u kojoj se nalazio zlatni dukat kojeg je obezbedila firma “RP Invest” dok se za česnicu pobrinula pekara “Stari Kolašin”. Ovogodišnji dobitnik dukata je Vukašin Vukmirović, učenik četvrtog razreda OŠ “Sveti Sava”.

U okviru obeležavanja, građane Kosovske Mitrovice će u večernjim satima zabavljati Željko Vasić i Vanja Mijatović a obezbeđena je kuvana rakija i vino.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

KiMKosovska MitrovicaUlica otvorenog srca
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva