:

:

TV Most

clock

Februar 11, 2024   22:08

0

51

Umereni desničar Aleksandar Stub novi predsedik Finske, Vučić uputio čestitku

Finski političar desnog centra Aleksandar Stub pobedio je na predsedničkim izborima u Finskoj, nakon što je osvojio 51,6 odsto glasova, na osnovu 99,7 odsto prebrojanih glasačkih listića, javlja Rojters.

Njegov rival iz Partije zelenih Peka Havisto osvojio je u u danas održanom drugom krugu predsedničkih izbora 48,4 odsto glasova.

Stub je prethodno obavljao funkciju potpredsednika Evropske investicione banke i direktora Evropskog univerzitetskog instituta u Italiji, a za sebe kaže da je ''umeren'' političar, navodi Rojters.

Uoči izbora najavio je da će, ako bude izabran za predsednika, voditi politiku ''bezgranične podrške'' Ukrajini, dok ga najbliži saradnici opisuju kao proevropskog političara koji se zalaže za ''evropskiji NATO'' i kao konzervativca kada je u pitanju fiskalna politika.

Vučić čestitao Aleksandru Stubu pobedu na predsedničkim izborima u Finskoj

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je večeras Aleksandru Stubu pobedu na predsedničkim izborima u Finskoj.

''Čestitam starom prijatelju Aleksandru Stubu na pobedi na predsedničkim izborima u Finskoj. Uveren sam da će Vaše značajno političko iskustvo doprineti daljoj izgradnji bolje budućnosti Vaše zemlje i Evrope u celini'', napisao je Vučić na svom nalogu na mreži X.

Stub je na danas održanim izborima osvojio 51,6 odsto glasova, dok je njegov rival iz Partije zelenih Peka Havisto osvojio 48,4 odsto glasova, na osnovu prebrojanih 99,7 odsto glasačkih listića.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g

FinskaAleksandar StubVučićčestitka
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva