:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Oktobar 20, 2020   12:18

0

44

Unapređenje standarda za osnovno i srednje obrazovanje

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uz podršku Evropske unije realizuje projekte usmerene na razvoj i unapređenje obrazovnih standarda u osnovim i srednjim školama, a tim povodom danas i naredna dva dana u Beogradu održaće se obuke za učenike, koji bi trebalo da dodatno usvoje devet ključnih standarda koje propisuje EU.

Tokom današnjeg seminara biće održani časovi iz hemije i biologije i istorije i geografije, za dve grupe, od po 30 učenika i uz četiri predavača, dvoje u svakoj grupi.
Sutra će se održati obuka iz poznavanja tehnologije i informatike i časovi iz fizike i matematike, a u petak će biti obuhvaćeno šest stranih jezika, francuski, nemački, italijanski, engleski, ruski i španski, kao i primena maternjeg jezika.
Ključni ekspert za završne ispite na Projektu državne mature Gregor Mohorčić kaže za Tanjug da je cilj da učenici na kraju srednjoškolskog obrazovanja dostignu unapređene standarde u pogledu primene znanja.
Ministar Mladen Šarčević, koji je prisustvovao današnjem početku obuke za učenike, istakao je da će vrlo brzo morati da se sprovede procedura novog sistemskog zakona obrazovanja, dodajući da je postojeći potrošen.
Naveo je da su standardi, državna matura i platni razredi velike poluge koje trebaju da promene naše obrazovanje na bolje i naglasio da srpski obrazovni sistem taj zalet već ima.
"Počinjemo da se bavimo onim što srpsko obrazovanje očekuje već duže vreme. Želimo da napravimo bolje rezultate i neizmernu zahvalnost dugujemo Evropskoj uniji koja podržava sve projekte", poručio je ministar.
Šarčević je rekao i da nastavnici i profesori daju veliki doprinos da se standardi podignu, kako bi omogućili đacima da lakše i brže uče i da se usmere ka funkcionalnim znanjima.
Obuke će danas, sutra i prekosutra biti održane u hotelu "Mona Plaza" u Beogradu.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?