:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Decembar 11, 2020   15:10

0

158

Unaprediti inače dobru parlamentarnu saradnju Srbije i Kube

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić i ambasador Kube Gustavo Trista del Todo izrazili su želju da se dosadašnja odlična saradnja dve zemlje nastavi i produbi na svim nivoima.

Dačić je tokom sastanka rekao i da će se lično angažovati na produbljivanju saradnje posebno kada je reč o parlamentarnoj saradnji, saopšteno je iz kabineta predsednika Narodne skupštine.

Predsednik parlamenta je informisao ambasadora da je u Skupštini nedavno formirana Parlamentarna grupa prijateljstva sa Kubom, koja broji 51 člana i na čijom čelu je poslanik Ljubomir Stojimirović.

Naveo je da će daljem produbljivanju i jačanju parlamentarne saradnje nesumnjivo doprineti aktivnosti Poslaničkih grupa prijateljstva, ali i redovna razmena poseta predsednika parlamenata, kada epidemiološka situacija to dozvoli.

Kubanski ambasador je izrazio zadovoljstvo zbog toga što je Poslanička grupa prijateljstva sa Kubom u ovom sazivu Skupštine brojnija i istakao da bi želeo da se sastane sa članovima Grupe u cilju intenziviranja saradnje između dva parlamenta.

Uručio je Dačiću čestitku predsednika Narodne skupštine Estebana Lasa Fernandeza povodom stupanja na novu funkciju i lično mu čestitao izbor za predsednika Narodne skupštine poželevši mu puno uspeha u rukovođenju najvišim predstavničkim telom Republike Srbije.

Del Todo je izrazio i želju da se dosadašnja odlična profesionalna i lična saradnja nastave i tokom novog mandata.

Izvor: Танјуг

DačićGustavo Trista del TodoKubaSrbija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva