:

:

TV Most

clock

Februar 02, 2021   13:41

0

186

Univerzitet je stub srpskog naroda na Kosovu i Metohiji

Kao što je Srpska pravoslavna crkva čuvar duhovnog idnetiteta našeg naroda na Kosovu i Metohiji, tako je prištinski univerzitet sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici stub srpskog naroda u pogledu nauke, obrazovanja i kulture...

Zbog toga je Svetosavska nagrada u godini kada naš univerzitet obeležava 50 godina svog postojanja, kruna potvrde kvalitetnog rada i zalaganja onih kojima ta nagrada pripada, nastavnicima, sradnicima, zaposlenim u administraciji a posebno našim studentima.

Ova nagrada ukazuje da su napori u ostvarivanju svetosavske misije u obrazovanju i kulturno umetničkom stvaralaštvu koje se na univerzitetu neguju dali doprinos u razoju sveukupnog društva na KiM.

Ovim rečima prof.dr Zdravko Vitošević rektor prištinskog univerziteta za Novosti objašnjava značaj Svetosavske nagrade koju je Ministarstvo prosvete dodelilo ovoj visokoobrazovnoj instituciji. Podsećajući da na Univerzitetu radi više od 740 nastavnika i saradnika i 350 adminsitrativnih radnika, kao i da na 92 studijska programa studira više od 10.000 studenata, rektor Vitošević dodaje da je ove školske godine, Univerzitet upisalo 2.000 mladih ljudi na svim nivoima akademskih studija.

- Iako je ova nagrada veoma značajna za našu instituciju mislim da je mnogo značajnija za mlade ljude koji su naši studenti, a koji žele da sebi obezbede izvesniju budućnost na prostoru Kosova i Meothije - podvlači rektor Vitošević koji opstanak univeziteta na ovim prostorima izjednačava sa opstankom srpskog naroda na KiM.

Istovremeno dodaje da opstanak i rad univerziteta znači i buduću snagu i garant opstanka srpskog naroda na prostoru Kosova i Metohije kao i da doprionos razvoju visokog obrazovanja u Srbiji.

Izvor: Novosti online

KiMSvetosavska nagradaUniverzitet u Kosovskoj MitroviciVitošević
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva