:

:

TV Most

Foto: Mediasfera

clock

Maj 04, 2019   15:06

0

294

UNS: Ako REM ispuni obećanje, Maja Pavlović prekida štrajk glađu

Vlasnica Kanala 9 iz Novog Sada Maja Pavlović, koja od juče štrajkuje glađu ispred zgrade Regulatornog tela za elektronske medije, kaže da je razgovarala sa članicom Saveta tog tela Oliverom Zekić koja joj je rekla da će učiniti sve da se u toku dana ispune njena četiri zahteva kako bi prekinula štrajk, navodi Udruženje novinara Srbije.

Pavlovićeva je Udruženju novinara Srbije rekla kako očekuje da do kraja dana Organizacija proizvođača fonograma Srbije (OFPS) donese odluku o deblokiranju računa Kanala 9, kao i da signal te televizije ponovo bude vraćen u mrežu IPTV-a Telekoma Srbije, saopštilo je Udruženje novinara Srbije (UNS). 

Direktor Emisione tehnike i veze (ETV) obećao je Pavlovićevoj da će sledeće nedelje produžiti sporazum koji je sa Kanalom 9 zaključio prošle godine, a koji ističe ovog meseca.

"Veoma sam srećna zbog ove vesti. Nadam se da ću večeras prekinuti štrajk glađu i otići iz Beograda, a u utorak se sastati sa premijerkom Anom Brnabić", izjavila je UNS-u Pavlovićeva.

UNS je poslao pitanje direktoru OFPS-a Nikoli Vilotiću da li će se Kanalu 9 vratiti novac koji je skinut sa računa po presudama za koje Pavlović tvrdi da su nezakonite.

UNS podseća da se Maja Pavlović juče sastala sa članicom Saveta REM-a Aleksandrom Janković i rekla da dok se ne ispune četiri od devet njenih zahteva, nastaviće štrajk glađu u Beogradu.

Jankovićeva je nakon sastanka izjavila da će REM preneti njene zahteve premijerki Ani Brnabić.

Prvi zahtev upućen je Organizaciji proizvođača fonograma Srbije (OFPS) od koje se traži da povuče sva izvršenja i vrati na račun novac koji je skinula Kanalu 9 po presudama za koje Pavlovićeva tvrdi da su nezakonite, kao i da u svim postupcima koje vode protiv Kanala 9 OFPS i Sokoj zatraže zastoj dok se ne okončaju postupci pred Ustavnim sudom.

Pavlovićeva traži i da se produži sporazum koji je Kanal 9 zaključio prošle godine sa Emisionom tehnikom i vezama (ETV), a koji ističe ovog meseca.

Od Ministarstva telekomunikacija zahteva izmenu Pravilnika o naknadama ETV-a za lokalne emitere kako naknada koju lokalni emiteri plaćaju ETV-u ne sme biti veća od one koju su plaćali RATEL-u.

Treći zahtev odnosi se na vraćanje Kanala 9 u distribuciju IPTV-a, koji je, kako se navodi u zahtevima, nezakonito odbio da emituje program ove televizije.

Poslednji zahtev koji vlasnica novosadske televizije očekuje da se reši kako bi prestala sa štrajkom glađu nakon 20 dana, upućen je gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću, od koga zahteva da "prestane da kažnjava Kanal 9 i da toj televiziji omogući ravnopravan pristup sredstvima na upravo raspisanom konkursu za sufinansiranje medija", navodi se u saopštenju UNS-a.

Izvor: RTS

Maja PavlovićKanal 9štrajk glađuREMBrnabićUNS
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva