:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Januar 15, 2021   16:42

0

14

UNS: Novinari u prioritetnoj grupi za vakcinaciju u svetu

Udruženje novinara Srbije ukazalo je danas da su novinari u prioritetnim grupama za vakcinaciju širom sveta, uključujući u SAD, Rusiji i Indiji, i u tom kontekstu istaklo da oni nisu među ciljanim grupama prema planu za vakcinaciju u Srbiji.

 

"Zemlje širom sveta prepoznale su da su novinari i medijski radnici, koji svakodnevno izveštavaju sa terena u vreme pandemije u većem riziku od oboljevanja, zbog čega su svrstani u prioritetne grupe za vakcinaciju. Sjedinjene Američke Države, Rusija i Indija zemlje su na čijim se listama za imunizaciju prioritetno nalaze i novinari", navodi se u saopštenju UNS-a.

Kako se dodaje, u Srbiji, u planu za vakcinaciju Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“, koji se sprovodi u tri faze, među ciljnim grupama ne navode se novinari.

Udruženje novinara Srbije navodi da je juče pozvalo taj institut i Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti kovid-19 da novinare i medijske radnike stave među prioritetne grupe za imunizaciju, jer su zbog prirode svog posla izloženi većem riziku od oboljevanja.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?