:

:

TV Most

clock

Mart 30, 2019   16:26

0

257

UNS: Opozicija da prestane da preti medijima

Udruženje novinara Srbije zatražilo je danas od opozicionih lidera da poput jednog od njih - Janka Veselinovića - ne daju zapaljive izjave protiv novinara i medija i da ne obećavaju građanima da će, kad jednog dana dođu na vlast, oduzimati frekvencije i gasiti televizije. 

Reakcija UNS-a usledila je nakon jučerašnje izjave lidera Saveza za Srbiju Janka Veselinovića u Novom Sadu, da će "prva odluka nove vlade" posle rušenja Aleksandra Vučića biti oduzimanje frekvencije televiziji Pink.

UNS takođe u saopštenju objavljenom na sajtu navodi da posao političara nije da odlučuju o frekvencijama već da takve odluke treba da donose institucije slobodne od političkog pritiska.

Udruženje podseća da je "Veselinović u petak na protestu u Novom Sadu rekao da ''obećava'' da će prva odluka nove vlade biti da se ukine frekvencija za Pink, ''da se pošalju u istoriju''" i ocenjuje da "ovakva preteća "obećanja" političara doprinose porastu netrpeljivosti prema novinarima, koji se građanima predstavljaju kao smetnja napretku zemlje i demokratiji. 

"To je loša praksa, bez obzira na to da li dolazi od političara iz vlasti ili opozicije", navodi UNS.

Izvor: T a n j u g

UNSopozicijapretnjenovinari
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva