:

:

TV Most

clock

Mart 17, 2019   17:22

0

51

UNS zatražio od međunarodnih organizacija osudu upada u RTS

Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je od Međunarodne federacije novinara, Evropske federacije novinara i Predstavnika OEBS-a za slobodu medija da osude upad grupe protestanata predvođenih opozicionim liderima u Radio-televiziju Srbije.

U obraćanju međunarodnim novinarskim organizacijama, čiji je UNS član, navedeno je da su opozicioni lideri sa grupom od najmanje 100 protestanata upali sinoć u prostorije srpskog javnog servisa sa zahtevom da se direktno uključe u vesti.

UNS je objasnio da je u svom sinoćnom obraćanju javnosti od opozicionih lidera i demonstranata tražio da mirno napuste medij, da se radi o neprihvatljivom pritisku na novinare, medijske radnike i nezavisnost uređivačke politike RTS-a.

Posle dvosatne blokade, naveo je UNS u obraćanju, intervenisala je policija koja je izgurala protestante iz zgrade RTS-a nešto pre 23 sata.

Do preko potrebnog dijaloga u srpskom društvu, ponovio je UNS u obraćanju, ne može doći u atmosferi nasilja i bespravnog zaposedanja zgrade RTS-a, u prisustvu ljudi u fantomkama i policije.

Izvor: RTS

UNSupad u zgradu RTS
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva