:

:

TV Most

clock

Avgust 23, 2020   15:35

0

163

Upisani za crnogorske izbore, a glasaju i u Prizrenu i Peći

Koalicija „Za budućnost Crne Gore“ objavila je novi spisak lica koja su, kako navode, nezakonito, duplo upisana u biračke spiskove u Crnoj Gori i Kosovu, pišu „Novosti“.

Više puta su, kako navode u saopštenju, u želji da se zaštiti zakon i izborna volja građana Crne Gore, skretali pažnju na ovaj problem, „ali je MUP Crne Gore istrajavao na odgovorima koji potvrđuju da su baš oni pokrovitelji ovih krivičnih dela“.

Primajući k znanju stav režima, da je za njih prihvatljivo da se krše zakoni, kradu izbori i malverzacijama menja volja građana, obaveštavamo javnost da će koalicija „Za budućnost Crne Gore“ preduzeti neophodne mere da ova lica budu zaustavljena u nameri da glasaju, i tako nezakonito utiču na izbornu volju i određuju sudbinu naših građana. Naša je dužnost da zaustavimo ovakav, drastičan pokušaj kršenja zakona, navodi se u saopštenju.

Iz ove koalicije upozoravaju one koji se, ipak, odluče na ovo krivično delo, da će se suočiti sa raznim neprijatnostima, pišu „Novosti“.

Ukoliko, pak, dođe do toga da se ta lica pojave na biračkom mestu, tamo ih čekaju naši ljudi u biračkom odboru, koji će postupati po zakonu i sprečiti da te osobe glasaju. Crna Gora je voljom kriminalnog režima ogrezla u bezakonju, koje se ogleda i ovakvim pojavama, i to mora da stane, navodi se u saopštenju.

Nakon 30. avgusta, jedna od prvih obaveza buduće vlasti, u kojoj će snažno biti zastupljena koalicija „Za budućnost Crne Gore“, biće regulisanje biračkog spiska.

Takođe, oni koji su svih ovih godina podsticali i organizovali ovakva kršenja zakona moraće odgovarati za svoja nedela, zaključuje se na kraju.

Na novom spisku koji je objavljen nalaze se imena 57 osoba, koji su upisani kao birači u Baru, Ulcinju, Nikšiću, Budvi, Rožajama, Bijelom Polju i Podgorici, a istovremeno su registrovani glasači u Prizrenu, Peći ili Đakovici.

Izvor: Kosovo Onlajn, Novosti

Crna Goraizboribirački spisakZa budućnost Crne Gore
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva