:

:

TV Most

Foto: Flickr / David Bailey

clock

Decembar 21, 2021   16:57

0

245

Uplašeni smo! Srbi iz Štrpca svedoče o upadu prištinskih „komandosa“ koji očekuju i – pojačanje

Uplašeni smo, oni se ponašaju kako se ponašaju i mi tu ne možemo ništa. Vozikaju se okolo, pretresaju redom, nije ni malo prijatno. Može im se da rade šta im je i kako im je volja, priča nam drhtavim glasom Tamara Staletović iz Štrpca, srpskog mesta na KiM u koje su jutros rano specijalne jedince ROSU upale bez najave.

Oko deset vozila specijalnih snaga ROSU primećeno je već oko šest sati jutros da se stacioniraju na obodima ovog mesta. Potom je još toliko vozila sa specijalcima u stilu komandosa iz nekog akcionog filma, sa maskirnim kapama i automatskim oružjem, pristiglo u centar Štrpca odakle su krenuli da se raspoređuju peške ka unapred samo njima znanim ciljevima.

Tamara kaže da je prvo obaveštenje o tome šta se dešava dobila preko viber grupe koja postoji među Srbima na KiM, a kojom na neki način jedni druge obaveštavaju šta se gde dešava ili, kao u ovom slučaju, kad se i kako pokreće specijalna jedinica ROSU.

„Kada sam saznala za upad još sam bila kod kuće. Kasnije su krenuli u akciju, hapsili su Srbe koji su bili na vlasti ranije. Blokirali su moju ulicu, vršili su raciju. Narod je uznemiren, upali su i u srpsku opštinu, ne znam šta traže jer niko ništa ne zna konkretno o čemu se radi,“ priča Tamara Staletović.

Nije im prvu put

Ona kaže da je nedavno ROSU upala u jedan kafić gde se okupljaju Srbi i da su počeli da ih pretresaju i da uzimaju telefone bez ikakvog povoda.

„Navikavamo se na to da oni rade šta im je volja. I eto, šta još da kažem… ROSU se još šeta ovuda sa puškama, bahate se, neko kaže da će dobiti i pojačanje, ja to ne znam… Mada ne vidim šta će im, i onako ih je previše. Nije prijatno,“ kaže Tamara.

Ovo nije prvi put da ROSU upada u Štrpce. Slična situacija bila je u i u januaru, kada su se ustremili na Dom zdravlja u Štrpcu jer su imali dojavu da se u njemu primenjuje vakcina protiv korona virusa.

Izvor: Sputnik.rs

KiMŠtrpceROSU

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva