:

:

TV Most

clock

Jul 20, 2021   8:00

0

58

Upozorenja RHMZ na obilne padavine i bujične vodotokove, prestanak padavina popodne

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje na vremenske nepogode sa velikom količinom padavina, koje važi do danas.

U upozorenju objavljenom na sajtu RHMZ se navodi da se do danas zadržava nestabilno vreme sa čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavine.

Lokalno se očekuju i vremenske nepogode sa gradom, jakim vetrom i velikom količinom padavina.

Objavljeno je i hidrološko upozorenje u kojem se kaže da su na pojedinim rekama danas mogući kratkotrajni nagli porasti vodostaja sa manjim lokalnim izlivanjima.

To se odnosi na manje bujične vodotoke na slivovima Jadra, Kolubare, Crnice, Lepenice, Lugomira, Resave, Ravanice, Mlave i Timoka sa pritokama.

Još danas nestabilno vreme sa pljuskovima i vetrom

U Srbiji će se nestabilno vreme sa pljuskovima i grmljavinom, kao i lokalnom pojavom nepogoda uz pojačan vetar zadržati još danas, kažu u Republičkpom HMZ za Tanjug.

Meteorolog Goran Mihajlović kaže da se stabilizacija vremena očekuje od sutra, a da će samo na istoku zemlje i u brdsko-planinskim predelima biti mogućnosti za ređu pojavu pljuskova.

Mihajlović navodi da u narednim danima neće biti vrućina.

"Od četvrtka pretežno sunčano, a do kraja sedmice maksimalna temperatura oko 30 C. Porast temperature očekujemo početkom sledeće sedmice", rekao je Mihajlović za Tanjug.

Kako je rekao, za sada nema naznaka da će do kraja meseca biti nestabilnih perioda sa obilnim padavinama.

U Srbiji će danas biti pretežno oblačno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, a više padavina se očekuje u prvom delu dana.

Od podneva na severu, a do kraja dana i u ostalim krajevima prestanak padavina i postepeno smanjenje oblačnosti.

Vetar slab i umeren severozapadni. Najniža temperatura od 16 do 20 C, najviša od 24 do 28 C, saopštio je Republički hidrometerološki zavod.

Izgledi vremena za sedam dana - do 27. jula:

Pretežno sunčano. U planinskim predelima ponegde popodnevni kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom.

Do subote temperatura bez bitnije promene, a zatim u porastu.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva