:

:

TV Most

Foto: RTS

SAD

clock

Oktobar 12, 2018   16:34

0

195

Uragan "Majkl" do sada odneo 12 života

Broj poginulih u razornom uraganu "Majkl" koji je pogodio Floridu, Džordžiju, Severnu Karolinu i Virdžiniju, porastao je na 12. Zvaničnici strahuju da će taj broj verovatno rasti.

Spasilačke ekipe koje koriste tešku mehanizaciju nastavljaju napore na raščićavanju ruševina i haosa koji je uragan ostavio za sobom, prenosi Rojters.

"Očekujem da bi danas i sutra bilans stradalih mogao porasti", rekao je direktor Federalne agencije za upravljanje vanrednim situacijama Brok Long za Si-En-En. On se nada da taj broj neće dramatično porasti, ali da i to ostaje kao mogućnost.

Uragan "Majkl" oslabio je, ali je nastavio da se kreće preko Atlantskog okeana, severoistočno od Norfolka u Virdžiniji, saopštio je Nacionalni centar za uragane. Gotovo 1,1 milion domova i firmi je i dalje bez struje od Floride do Virdžinije nakon što je uragan, jedan od najjačih koji su ikada pogodili SAD, za sobom ostavio pustoš.

Spasioci nastoje da dođu do stotina ljudi koji nisu poslušali naređenja za evakuaciju u mestu Meksiko Bič na Floridi, javio je Rojters. Lokalni zvaničnik u Meksiko Biču naveo je da se 285 od 1.000 stanovnika tog gradića oglušilo o naređenje o evakuaciji.

Uragan je doneo vetrove brzine od 249 kilometara na čas.

Guverner Floride Rik Skot rekao je da šteta od Panama Sitija do Meksiko Biča mnogo gora nego što se pretpostavljalo.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva