:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Oktobar 22, 2020   17:51

0

18

Uredba Vlade o pomoći firmama pogođenim epidemijom

Vlada Srbije usvojila je danas Uredbu o uslovima i kriterijumima usklađenosti državne pomoći kroz dokapitalizaciju firmi radi otklanjanja poremećaja u privredi prouzrokovanih epidemijom zarazne bolesti kovid-19.


 

Kako se navodi u saopštenju sa sednice Vlade, ovom uredbom bliže se uređuju uslovi i kriterijumi za ocenu usklađenosti državne pomoći koja se dodeljuje radi podizanja likvidnosti kroz dokapitalizaciju učesnika na tržištu, a koji se suočavaju sa finansijskim poteškoćama zbog epidemije.
Na sednici je usvojena izmenjena Uredba o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovid-19, kojom se propisuje obaveza za preduzetnike koji obavljaju delatnost u oblasti trgovine na malo, u trgovinskim centrima i sličnim objektima, da na vidnom mestu postave obaveštenje o obaveznom nošenju ličnih zaštitnih maski i da angažuju lice koje će biti odgovorno za poštovanje ove mere.
Vlada Srbije je, u okviru kampanje za podizanje svesti građana i privrede o značaju suzbijanja sive ekonomije, obezbedila i 180.000 evra u dinarskoj protivvrednosti za najuspešnijih devet gradova, gradskih opština i opština, u okviru nagradne igre "Uzmi račun i pobedi 2020“.
Ovaj nagradni fond biće dodeljen 2021. godine najbolje plasiranim gradovima i opštinama, preko Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, navodi se u saopštenju sa današnje sednice Vlade Srbije.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva