:

:

TV Most

Foto: RTV Puls

clock

Februar 08, 2019   12:18

0

215

Uručena oprema za porodični biznis povratnicima u Novom Brdu

Predstavnici Međunarodne organizacije za migracije IOM danas su uručili kazane za pečenje rakije povratničkim porodicama u Novom Brdu. Pomoć u opremi u vrednosti od po 2.400 evra dobile su višečlane porodice Miodraga Miljkovića u selu Izvor i Siniše Maksimovića u selu Zebince. 

Prethodno je u okviru tog paketa podrške u opštini Novo Brdo izgrađeno i u potpunosti opremljeno devet kuća namenjenih interno raseljenim licima, a pomoć je obuhvatala i podsticajna sredstva za njihovu ekonomsku stabilnost u cilju održivog povratka.
 
Zahvalivši na pomoći, Miodrag Miljković je rekao da će dobijena oprema u velikoj meri unaprediti porodični budžet njegove šestočlane porodice, koja je nedavno pretrpila veliku štetu jer im je ukradeno pet grla krupne stoke.
 
„Do sada smo uspevali da ispečemo do hiljadu litara domaće rakije, a sada ćemo moći da proširimo proizvodne kapacitete i kvalitet proizvoda“, rekao je Miljković.
 
Uručenju pomoći prisustvovao je i predsednik opštine Novo Brdo Svetislav Ivanović koji je istakao da je podsticaj ekonomskog razvoja ključan za uspešnu reintegraciju povratnika u ovoj siromašnoj opštini.
 
Pomoć u opremi za porodični biznis deo je prve faza Projekta za povratak i reintegraciju RRK 5 koji realizuje IOM u saradnji sa Ministarstvom za zajednice i povratak, uz finansijsku podršku Evropske unije. Već u martu počeće i druga faza koja znači još kuća i ekonomske pomoći povratnicima u novobrdskom kraju.

Izvor: RTV Puls

Novo BrdodonacijaIOM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva