:

:

TV Most

clock

Februar 27, 2015   12:05

0

149

Uručena priznanja zemljoradnicima rekorderima

Osvrnuvši se na prošlu godinu, koja je bila specifična zbog nepovoljnih agrometeoroloških uslova i neprocenjivih gubitaka u oblasti poljoprivrede, ministarka je istakla da su naši proizvođači uprkos tome postigli zapažene rezultate u poljoprivrednoj proizvodnji.

"Smatram da posebnu pažnju treba posvetiti poboljšanju položaja poljoprivrednih porodica, a posebno opstanku mladih na selu", navela je Bogosavljević Bošković, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede.

Ona je poljoprivrednike informisala da je usvojena Uredba o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju, kao i da je počela isplata premija i subvencija, pre svega premija za mleko, a uskoro će početi i isplata subvencija u stočarskoj proizvodnji.

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine podsticajnim merama teži da stimuliše poljoprivrednu proizvodnju u svim segmentima, pa će tako posebna pažnja biti posvećena stvaranju boljih uslova za oporavak i postepeni porast stočarske proizvodnje, istakla je Bogosavljević Bošković.

Ona je međutim dodala, da naši proizvođači moraju biti svesni da je kvalitet proizvoda najbolji put do tržišta.

Bogosavljević Bošković je napomenula i da su uvedene dve nove mere u stočarstvu, a takođe je povećan iznos pojedinih mera za podsticaje u stočarskoj proizvodnji.

"Zajedničkim naporima, partnerskim odnosom, a pre svega podrškom Ministarstva, uspećemo da povećamo i unapredimo poljoprivrednu proizvodnju kako bi srpska poljoprivreda postala stabilan i moderan sektor, zasnovan pre svega na kvalitetu svojih proizvoda“, zaključila je Bogosavljević Bošković.

Takmičenje zemljoradnika Srema obuhvata nagrađivanje rekordera u poljoprivrednoj proizvodnji pšenice, ječma, ovsa, tritikala, kukuruza, šećerne repe, soje, suncokreta, svinja, prasadi, junadi, mleka, živinarskih proizvoda, meda.

Nagrađeni poljoprivredni proizvođači, između ostalih, su i Žikica Lazić, Darko Danilović, Srđan Kovačević, Živan Danilović, Miroslav Andrić.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva