:

:

TV Most

clock

Januar 14, 2021   14:41

0

195

Uručeni ključevi 20 stanova stambeno nezbrinutim porodicama

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić je zajedno sa predstavnikom Grada Beograda Markom Popadićem podelo ključeve za 20 stanova u novoizgrađenoj zgradi „Beograđanka 2“ u Kosovskoj Mitrovici.

Grad Beograd je za godinu dana u Kosovskoj Mitrovici izgradio dve stambene zgrade u kojima je zbrinuto ukupno 40  socijalno-ugroženih porodica i stanara nekadašnjeg „Samačkog bloka“, a za izgradnju je izdvojeno 700 hiljada evra.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić je kazao da današnje uručivanje ključeva jeste jasna potvrda istrajnosti i čvrste želje za opstankom i ostankom na ovim prostorima.

„Ovo je poseban dan jer se još jednom pokazuje bratska i istinska ljubav, a pre svega Grada Beograda i Beograđana, gradske uprave kao i zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, gde smo na samom početku ove godine u prilici da usrećimo 20 porodica, a ukupno 40 do sada u proteklih par meseci kada govorimo o donacijama Beograda. Potvrda je jasna i mi svi moramo da budemo istrajni u ovom putu a ovim pokazujemo da smo čvrsti za naš opstanak. To pokazuje i zajednička borba i energija na nivou Kosmeta koji nesebično daju doprinos da se poboljša život i kvalitet ljudi, gde god oni živeli“, rekao je Spirić.

Spirić je naglasio da nas u ovoj godini očekuje izgradnja još stambenih objekata i da se time potvrđuje da Kosovska Mitrovica ima jasnu budućnost.

„Potvrda svega toga jeste i Srpska lista koja pored svega toga iskazuje da je prioritet i bolji uslov svakog čoveka na prvom mestu. Kada govorimo o samom Gradu Beogradu, želim da istaknem posebnu zahvalnost Marku Popadiću koji je danas sa nama, imajući u vidu da je zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću zabranjen ulazak na prostor Kosova i Metohije, ali Marko potvrđuje još jednom da su oni tu sa nama, kroz razna preduzeća. Ono što nas u narednom periodu očekuje je izgradnja novih stanova sa kojim još jednom potvrđujemo da Kosovska Mitrovica ima budućnost i svi zajedno moramo da budemo složni i jedinstveni“, rekao je Spirić.

Predstavnik Grada Beograda Marko Popadić izrazio je zadovoljstvo što su socijalno-ugrožene porodice zbrinute i podsetio da je Beograd finansirao i izgradnju parka u centru Kosovske Mitrovice i dodao da će se bliska saradnja nastaviti i u budućnosti.

„Velika mi je čast što danas ovde u Kosovskoj Mitrovici ispred Grada Beograda mogu da podelim dvadeset ključeva od stanova za socijalno-ugrožene stanovnike Kosovske Mitrovice. Čuli smo gospodina Vesića koji je najavio da će biti i treća zgrada. Ono što je najvažnije je da ovo nije jedina pomoć Beograda Kosovskoj Mitrovici i našem narodu na Kosovu i Metohiji. Grad Beograd je finansirao i izgradnju parka u Kosovskoj Mitrovici u centru Kosovske Mitrovice čija je vrednost 100 hiljada evra. Javno komunalno preduzeće doniralo je 5 vozila svojim kolegama ovde u Kosovskoj Mitrovici. Ovo je dokaz da Priština nije uspela da odvoji Kosovsku Mitrovicu od Beograda kao ni Kosovo i Metohiju od Srbije. Mi ćemo naravno nastaviti i dalje da pomažemo, jer svih 17 opština Grada Beograda imaju potpisane sporazume o pomoći srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji i verujem da će u narednom periodu ova saradnja biti još intenzivnija i veća“, naglasio je Popadić.

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Jelena Stojković ističe da je izgradnja zgrade potvrda Beograda ka zajedničkoj saradnji i istom cilju.

„Pre svega u ime Kancelarije za Kosovo i Metohiju želim da zahavlim Gradu Beogradu na ovom doprinosu i na tome što prepoznaju važnost stambenog zbrinjavanja stanovništva na Kosovu i Metohiji. Svaka izgrađena kuća, svaka zgrada, predstavlja jasan znak da na Kosovu i Metohiji pripada ostanak i opstanak za budućnost. Ovaj doprinos Beograda je potvrda da svi zajedno sarađujemo i da imamo zajednički cilj“ ,rekla je Stojković.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić je na početku svog obraćanja osudio poteze Prištine, zbog zabrane ulaska na prostor Kosova i Metoije direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića i tom prilikom poručio da je veza Kosovske Mitrovice i Beograda neraskidiva.

„Na početku bih hteo da osudim poteze Prištine zato što nisu dozvolili da sa nama danas bude direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković. Direktore, iako sa nama danas nisi prisutan fizički, nikada tu pupčanu vrpcu, sa kojom smo povezani sa Beogradom, neće moći da prekinu. Stanarima ove zgrade želim da čestitam i da na koji trenutak zaborave sve ono ružno što je bilo do sada. Želeo bih da se zahvalim i zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću, koji je najodgovorniji što smo u rekordnom vremenu dobili dve veoma lepe zgrade i omogućili da se novi korisnici usele za manje od tri meseca“, rekao je Rakić.

Jedna od dobitnica ključeva, Ivanka Golubović kaže da joj novi stan ulepšao život i da više ne moraju da plaćaju stanarinu.

„Godinama sam živela privatno, samohrana sam majka i plaćali smo kiriju, ali sve je super prošlo. Konačno smo dobili stan i sada imamo krov nad glavom. Ćerkica je presrećna jer sada ima svoju sobu i zaista presrećne smo“, rekla je Golubovićeva.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Aleksandar SpirićMarko PopadićGrad BeogradGoran RakićKosovska Mitrovica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva