:

:

TV Most

Foto: Ministarstvo odbrane

clock

Septembar 13, 2019   15:08

0

214

Uručeni pištolji najuspešnijim kadetima

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović uručio je, na osnovu odluke ministra odbrane Aleksandra Vulina, pištolje sa posvetom najuspešnijim kadetima po vidovima i službama 139. i 140. klase Vojne akademije.

Pištolje sa posvetom dobili su prvi u rangu vida Kopnene vojske, roda pešadije, Marko Crnogorac sa prosečnom ocenom 9,22, prvi u rangu vida Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, roda artiljerijsko-raketnih jedinica za protivvazduhoplovna dejstva Jovana Dobrijević sa prosečnom ocenom 8,96 i prvi u rangu kada je reč o službama Vojske Srbije, Ivan Gajić iz geodetske službe, sa prosečnom ocenom 9,31.

General Mojsilović čestitao je kadetima na uspešno završenom školovanju i rezultatima koje su ostvarili, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Vašim zalaganjem, koje je, verujem, bilo veoma veliko u prethodne četiri godine, od danas ste zakoračili na prvi stepenik profesionalne oficirske karijere. Siguran sam da vas očekuje naporan rad u početnim oficirskim dužnostima. Biti oficir Vojske Srbije predstavlja veliku čast i nosi teret odgovornosti, vi ćete biti u jedinici gde će sve oči biti uprte upravo u oficira. Od vas se očekuje da budete primer, da budete lider i vođa svojim vojnicima i podoficirima i zato morate biti stručni, dosledni, profesionalni i časni u svakom pogledu", rekao je general Mojisilović.

Izrazio je optimizam da će pripadnici Vojske Srbije iz godine u godinu imati bolje uslove za rad i viši standard.

Svečanosti u amfiteatru Centra za simulacije na Vojnoj akademiji prisustvovali su i rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik dr Goran Radovanović i načelnik Vojne akademije general-major dr Bojan Zrnić sa članovima kolegijuma.

Izvor: RTS

MojsilovićMinistarstvo odbranekadetinagrade
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva