:

:

TV Most

clock

Novembar 06, 2015   12:05

0

159

Usavršavanje studenata u saradnji sa Er Srbijom

Sporazume su, u sedištu avio-kompanije u Novom Beogradu, potpisali direktorka za ljudske resurse Er Srbije, Aleksandra Dutina, i predstavnici Ekonomskog, Saobraćajnog, Elektrotehničkog i Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, kao i Vazduhoplovne akademije.

Cilj programa je da se bolje usklade stečena znanja i veštine studenata sa zahtevima tržišta rada u Srbiji kroz niz zajedničkih aktivnosti sa obrazovnim institucijama, saopštila je Er Srbija.

Program koji obuhvata aktivnosti koje imaju obrazovni, praktični i razvojni karakter, pruža Er Srbiji i ostalim kompanijama mogućnost da identifikuju i odaberu one studente koji su ozbiljni kandidati za trenutna ili buduća radna mesta.

Generalni direktor Er Srbije, Dane Kondić, istakao je da je ta kompanija posvećena razvoju ljudi, jer su oni osnova njihovog dugoročnog razvoja.

"U današnjem konkurentnom poslovnom okruženju, njihovo znanje, sposobnosti i veštine su to što će nastaviti da podstiče naš rast i razvoj. Zato ostajemo usredsređeni na pružanje podrške našim budućim generacijama da razviju sposobnosti koje će biti od značaja za njihovu budućnost i kompanije u kojima će raditi", rekao je Kondić.

Kao nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, aktivno pomažemo da se izgradi budućnost mlađih generacija uvođenjem ovakvih programa zajedno sa našim partnerskim avio-kompanijama, kao što je Etihad ervejz, dodao je on.

Kondić je naglasio da kroz ove mogućnosti za razvoj, mladi u Srbiji stiču neprocenljivo znanje i iskustvo, što ih čini jakim kandidatima za zaposlenje u Er Srbiji, gde mogu zajedno da rade na ostvarenju zajedničkih ambicija.

Program je ustanovljen i predstavljen ranije ove godine, kada je prvi memorandum o razumevanju potpisan sa Fakultetom organizacionih nauka u Beogradu.

Segmenti u okviru programa obuhvataju aktivnosti kao što su: profesionalna praksa, predavanja i radionice, koje će držati menadžeri Er Srbije, periodične organizovane posete kompaniji, rad na stvarnom projektu, pisanje naučnih i diplomskih radova uz mentorstvo zaposlenog u kompaniji.

Praktična predavanja će držati menadžeri avio-kompanije Er Srbija i oni će svoje iskustvo podeliti kroz analize tržišnog okruženja, studije slučaja, dok će rad na realnim projektima omogućiti učesnicima programa da se susretnu sa stvarnim zadacima i problemima iz prakse i da učestvuju u njihovom rešavanju.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva