:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Decembar 16, 2019   17:45

0

171

Uskoro posao za 100 najboljih lekara i 250 medicinskih sestara

Sto najboljih diplomaca medicinskih fakulteta i 250 najboljih maturanata srednjih medicinskih škola ove sedmice biće primljeni u radni odnos u zdravstvenim ustanovama u Srbiji, najavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Kako je rekao, osim zaposlenja, mladi lekari dobijaju i specijalizaciju i doktorske studije o trošku države.

"Kada se to do sada dešavalo u našem zdravstvu? Svi su govorili kako treba misliti na one koji su sa najboljim prosekom završili medicinu, ali ih niko nije zapošljavao. Tražili su im novac za radno mesto, a deca su na kraju odlazila u inostranstvo", rekao je Lončar novinarima u Aranđelovcu gde je svečano uručeno 12 sanitetskih vozila zdravstvenim ustanovama u Srbiji.

Inače, u junu ove godine grupa od 100 najuspešnijih diplomaca medicinskih fakulteta u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kosovskoj Mitrovici i Kragujevcu primljena je u radni odnos, a ugovore o radu svečano im je uručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ministar Lončar je ranije rekao da će država na svakih šest meseci sprovoditi konkurs za 50 najboljih diplomaca i da će im omogućavati specijalizaciju i doktorske studije.

Izvor: Танјуг

Lončarzdravstvo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva