:

:

TV Most

clock

Februar 24, 2020   17:16

0

70

Uskoro sednica Glavnog odbora SNS

Velika sala Kombank arene u Beogradu ispunjena je do poslednjeg slobodnog mesta, a ispred je veliki broj članova SNS ostao ispred, u očekivanju početka sednice Glavnog odbora stranke, na kojem će lider naprednjaka Aleksandar Vučić izneti predloge o mogućim predizbornim koalicijama, na osnovu razgovora sa potencijalnim partnerima tokom vikenda.

Pripreme za izbore bile su tema i Predsedništva SNS, koje je još u toku, a uoči Glavnog odbora, zakazanog za 17.00 sati.

Predstavnici medija moći će da prate uvodno obraćanje Aleksandra Vučića, koji je već potvrdio da će na listi stranke, koja će, inače, nositi njegovo ime, biti 58 odsto novih lica, a među njiima i 30 mladih članova stranke sa partijske Akademije za mlade lidere.

Vučić je, inače, u autorskom tekstu za briselski portal Euroaktiv, ocenio da je demokratija u Srbiji na udaru samoproklamovanih lidera opozicije koji, kako je naveo, pozivaju na bojkot izbora, čime se uskraćuje pravo građanima na političku zastupljenost.

Istrovremeno, u autorskom tekstu za taj portal, Vučić je izrazio uverenje da bojkot neće uspeti i da očekuje veliku izlaznost.

Inače SNS i SPS u subotu su dogovorile da odvojeno izađu na predstojeće izbore.

Vrh stranke bi danas trebalo da potvrdi sa kojim strankama će SNS u predizbornu koaliciju.

Sednica će, posle Vučićevog obraćanja, biti nastavljena iza zatvorenih vrata, a po završetku se očekuje da neko od funkcionera stranke prenese novinarima zaključke.

Predsednik stranke Vučić juče je najavio da će izbore raspisati po povratku iz Vašingtona, a u prvoj sedmici marta, najverovatnije.

Među prisutnima u Kombank dvorani, pored poznatih naprednjaka, su i predsednik Srpske liste Goran Rakić, kao i nova članica, supruga Olivera Ivanovića, Milena, kao i javne ličnosti koje su članovi ili pristalice SNS.

Izvor: Танјуг

SNS
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva