:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Oktobar 27, 2020   11:13

0

64

Uslovno zabranjeni letovi iznad Uvca, Trešnjice i Mileševke

Direktorat civilnog vazduhoplovstva odredio je uslovno zabranjene zone letenja Uvac, Trešnjica i Mileševka pa civilni vazduhoplovi i bespilotne letilice tamo neće leteti bez dokumenta izdatog po propisima o zaštiti prirode, navodi se u naredbi koja je objavljena u Službenom glasniku.

 

Dokumentom je su određene horizontalne granice ova tri dela vazdušnog prostora, a vertikalna granica je 2.100 metara nadmorske visine.
Letenje civilnih vazduhoplova, uključujući i bespilotne vazduhoplove, u zonama dozvoljeno je samo ako je operater vazduhoplova pribavio odobrenje za let koje izdaje Direktorat, navodi se u Naredbi.
Uslovi da se odobrenje i dobije su da je upravljač zaštićenog područja dao saglasnost za let u skladu sa zakonom kojim se uređuje zaštita prirode.
Naredba se, kako je navedeno, ne primenjuje na vazduhoplove u stanju nužde, one koji obavljaju hitan medicinski prevoz, uključene u gašenje požara, traganje ili spasavanje, kao i kada se civilni vazduhoplov koristi za potrebe ministarstava unutrašnjih poslova ili odbrane.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva