:

:

TV Most

clock

Januar 14, 2019   14:19

0

321

Usluge elektronske uprave i na šalterima opštinskih uprava na severu KiM

Direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu doc.dr Mihailo Jovanović je danas, u prisustvu pomoćnika direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića, predsednika Privremenih organa opština Kosovska Mitrovica AleksandraSpirića, Zubin Potok Stevana Vulovića, Zvečan Ivana Todosijevića i Leposavić Zorana Todića i predsednika Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica Bojana Kekića, pustio u rad POS terminale na šalterima opštinskih uprava ovih opština.

Uvođenje POS terminala predstavlja prvu uslugu eUprave koja je uvedena u južnoj srpskoj pokrajini sa ciljem da građanima olakša plaćanje administrativnih taksi na šalterima opština, dok je Banka Poštanska štedionica na ovaj način postala još jedna partner banka Kancelarije za IT i eUpravu u prihvatanju svih platnih kartica putem POS terminalima na šalterima organa javne uprave.
„Od danas jedna od savremenih usluga elektronske uprave koja je dostupna u gradovima i opštinama širom Srbije, dostupna je građanima Kosovske Mitrovice, Zubnog Potoka, Zvečana i Leposavića. Sve administrativne takse mogu da se izmire na licu mesta plaćanjem platnim karticama, bez potrebe odlaska na šaltere banke ili pošte. Zahvaljujući elektronskom plaćanju na šalterima uprava, građanima štedimo vreme i obezbeđujemo da na brz i jednostavniji način koriste usluge. Ovo je samo prvi korak u nameri da sve usluge elektronske uprave koje su dostupne  širom Republike Srbije budu dostupne i našim građanima na Kosovu i Metohiji, čemu će Kancelarija za IT i eUpravu posveti posebnu pažnju” izjavio je Jovanović.
Razvoj eUprave i uvođenje elektronskih usluga je put za uspostavljanje ekonomične, efikasne i transparentne javne uprave, a istovremeno predstavlja i  najefikasniji način borbe protiv korupcije i sive ekonomije.


Tom prilikom Aleksandar Spirić, predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, izvršio je plaćanje putem POS terminala i istakao da omogućavanje ove elektronske usluge predstavlja samo početak razvoja eUprave u ovim opštinama.

Izvor: TV Most, saopštenje

POS terminalsever KiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva