:

:

TV Most

clock

Jun 23, 2020   22:56

0

206

Uspostavljen saobraćaj na 120 km puteva

V.d. direktora Javnog preduzeća "Putevi Srbije“ Zoran Drobnjak izjavio je danas da se situacija s poplavama iz sata u sat menja i da je brzom reakcijom putara sanirano 120 kilometara puteva na kojima je saobraćaj bio u prekidu usled obilnih kišnih padavina.

"Saobraćaj je bio obustavljen na oko 410 kilometara puteva zbog visokog vodostaja. Najkritičnije je bilo u Zapadnoj Srbiji. Jedan most je pao u Ljuboviji, most je star 50 godina, stubovi su tada projektovani u koritu reke i to je bio problem. Uradićemo devijaciju i postavićemo ponton, da bi za dan-dva saobraćaj počeo da funkcioniše. Kritično je bilo i u Adranima kod Kraljeva gde je vodostaj reke dostigao do mosta, u Arilju, Novom Pazaru i Raškoj“, rekao je v.d. direktora Drobnjak za Tanjug.

Nadzorni organi i putari sa više od 150 mašina su na terenu, dežuraju i sprovode preventivne mere na oštećenim deonicama.

"Kako bi se sprečilo izlivanje reka na puteve, u korita se nasipa kamen, ukoliko je vodostaj visok. Očekujemo da će narednih dana situacija da se stabilizuje i vodostaj da opadne, da bi putari odmah krenuli sa saniranjem oštećenih deonica“, istakao je Drobnjak.

On je dodao da je trenutno saobraćaj obustavljen na sledećim putnim pravcima:

1. Državni put IB 21 deonica Arilje-Ivanjica u mestu Divljaka došlo je do prekida saobraćaja usled izlivanja reke Moravice koja je ujedno i oštetila trup puta.

2. Državni put I B reda broj 21, Požega - Arilje - Divljaka, deonica Požega - Arilje, na ulazu u Arilje, zbog elementarnih nepogoda i vode na kolovozu, saobraćaj će biti obustavljen do daljeg.

3. Državni put IB 30 deonica Ivanjica-Ušće u mestu Mlance došlo je do prekida saobraćaja zbog velikih odrona, u toku je raščišćavanje.

4. Državni put IB 21 deonica Arilje-Ivanjica u mestu Klisura došlo je do prekida saobraćaja usled izlivanja reke Moravica, oštećen trup puta.

5. Državni put IB 28 deonica Gračanica-Ljubovija došlo je do prekida saobraćaja u mestu Ljubovija kod motela zbog urušavanja mosta kao posledica izlivanja reke Ljubovađe. Alternativa postoji kroz naseljeno mesto Ljubovija.

6. Državni put IIA 137 deonica Zavlaka-Mojković došlo je do obustave saobraćaja usled izlivanja reke Jadar.

7. Državni put IIA 150 deonica Ljig-Belanovica došlo je do obustave saobraćaja u mestu Pol?anice usled izlivanja reke Kačer.

8. Državni put IIA 257 deonica Radalj-Mali Zvornik došlo je do obustave saobraćaja u mestu Donja Borina usled izlivanja planinskih potoka.

9. Državni put IIB 360 deonica Dići-Bojkovci došlo je do obustave saobraćaja usled izlivanja reke Ljig.

10. Državni put IIB 361 deonica Latković-Ljig došlo je do obustave saobraćaja usled izlivanja reke Ljig.

11. Državni put IIB 330 deonica Loznica-Zajača došlo je do obustave saobraćaja u usled oštećenja na mostu Voćnjak.

12. Državni put IIB 332 deonica Žeravija-Tršić došlo je do obustave saobraćaja usled velikih voda.

13. Državni put IIB 323 deonica Nakučani-Matijevac došlo je do obustave saobraćaja u mestu Matijevac usled izlivanja reke Dobrave.

14. Državni put IIA 197 deonica Kaona-Dubac došlo je do obustave saobraćaja zbog velikih voda.

15. Državni put IIA 180 deonica Guča-Vučkovica preusmeren saobraćaj na alternativni put kroz Guču.

16. Državni put IIA 181 deonica Kratovska stena-Lučani došlo je do obustave saobraćaja zbog izlivanja reke Morave.

17. Državni put IIA 180 deonica Lučani-Guča došlo je do obustave saobraćaja na mostu preko reke Dl?in.

18. Državni put IIB 408 deonica Pakovraće-Markovica došlo je do obustave saobraćaja zbog izlivanja reke Belice.

19. Državni put IIA 196 deonica Aril?e-Ljetinje došlo je do obustave saobraćaja preko mosta na reci Moravici.

Izvor: Танјуг

saobraćajPutevi Srbijepoplave
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva