:

:

TV Most

clock

Jun 27, 2022   21:39

0

183

Ustavni sud BiH ukinuo zaključke Narodne skupštine RS o prenosu nadležnosti

Ustavni sud BiH ukinuo je odredbe Deklaracije o ustavnim principima Narodne skupštine Republike Srpske, koja je usvojena 10. decembra prošle godine, a koja je posvećena vraćanju nadležnosti. Republika Srpska ide svojim putem i nastaviće da radi ono što misli da je najbolje za nju. Ustavni sud BiH nema ništa sa deklaracijama i on bi samo trebalo da razmatra da li su zakoni BiH u skladu sa Ustavom, izjavio je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Ustavni sud je odluku doneo na zahtev 15 članova Predstavničkog doma Parlamenta BiH, prenosi RTRS.

Ustavni sud BiH ukinuo zaključke NSRS o prenosu nadležnosti, Dodik - Srpska ide svojim putem
Ustavni sud BiH ukinuo zaključke NSRS o prenosu nadležnosti, Dodik - Srpska ide svojim putem
Sud je ukinuo zaključke u vezi s informacijom o pravosudnim institucijama BiH, zaključke u vezi s informacijom o prenosu nadležnosti sa Republike Srpske na nivo BiH u oblasti odbrane i bezbednosti i u oblasti indirektnog oporezivanja.

Dodik: Republika Srpska ide svojim putem

Republika Srpska ide svojim putem i nastaviće da radi ono što misli da je najbolje za nju. Ustavni sud BiH nema ništa sa deklaracijama i on bi samo trebalo da razmatra da li su zakoni BiH u skladu sa Ustavom, izjavio je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

"Meni to deluje neozbiljno i potpuno izvan prava i Ustava. Deklaracija je akt, deklarativna saglasnost nekog organa, ali oni sebi daju sve za pravo i samo ako je nešto protiv Republike Srpske odmah imaju pravo na sve" rekao je Dodik novinarima u Doboju.

Dodik je rekao da je cilj Srpske da se sprovede Ustav BiH, a da ako on nije sprovodiv BiH nema šanse. 

Izvor: RTS, RTRS

Ustavni sud BiHDeklaracija o ustavnim principima Narodne skupštine Republike SrpskeDodik
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva