:

:

TV Most

clock

Maj 30, 2020   12:27

0

49

Ustavni sud će raditi i preko vikenda, puna odluka o dekretu do ponedeljka

Ustavni sud Kosova objavio je da će raditi i preko vikenda kako bi što pre kompletirao punu odluku u vezi dekreta kojim je kosovski predsednik Hašim Tači mandat za formiranje vlade dao funkcioneru DSK Avdulahu Hotiju i kako bi se moglo ući u proces formiranja nove izvršne vlasti, prenosi Koha.

"Tokom rada na prioritetnim slučajevima i zbog važnosti ove presude za aktuelna dešavanja u zemlji, sudije i zvaničnici Ustavnog suda nastaviće da rade na finalizaciji punog sadržaja presude tokom vikenda, kada se očekuje da odluka bude objavljena (ili najkasnije početkom sledeće nedelje)", kaže se u odgovoru te institucije Kohi.

Podseća se da je Ustavni sud doneo odluku da je dekret Tačija zakonit, što su pozdravile DSK. ABK, NISMA, članice buduće koalicije, ali ne i Samoopredeljenje koje smatra da je to udar na ustavnost, da su prekršeni zakoni, a ranije je najavilo da će ukoliko takva presuda bude donesena svim demokratskim sredstavima braniti Ustav. 

DSK je sa svoje strane navela da će se u proces formiranja vlade, odnosno sazivanja Skupštine na kojoj bi trebalo da se glasa  Hitijevom kabinetu, ići tek nakon objavljivanja pune odluke Ustavnog suda.

Izvor: Kosovo Online

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva