:

:

TV Most

clock

Septembar 25, 2019   18:28

0

137

Usvojena druga okružnica budžeta Severne Mitrovice za 2020. godinu

Odbornici SO Severna Mitrovica usvojili su na današnjoj, osamnaestoj redovnoj sednici drugu okružnicu opštinskog budžeta za 2020. godinu, u iznosu od 6.353.732 evra.

U okviru budžetske linije plata izdvojeno je 3.582.987 evra, za kategoriju roba i usluga 601.422, za komunalne usluge 46.927, za kategoriju subvencija 156.196, dok je iznos kapitalnog budžeta opštine 1.966.200 evra. 

Direktor u opštinskoj administraciji Vladimir Jakšić objasnio je da će se kapitalni projekti za narednu godinu odnositi na rekonstrukciju putne infrastrukture u ulici Kralja Petra Prvog, zatim na radove u osnovnim školama “Branko Radičević” i “Sveti Sava”,  Tehničkoj školi “Mihailo Petrović Alas”, Gimnaziji i Domu učenika srednje Medicinske škole.

Ksenija Božović iz GI SDP saopštila je na sednici da odbornici Dušan Milunović i Igor Rajčić iz ove inicijative, zbog kršenja Statuta GI SDP od danas u SO Severna Mitrovica, kako tvrdi, mogu nastupati samo kao samostalni odbornici.

“Prekršili su članove 7, 14 i 19 Statuta SDP – javno nastupanje van konsultacija organa SDP, iznošenje ličnog mišljenja bez konsultacija, nedolaženje na sastanke, neodazivanje itd.” – pojasnila je Božović za Kontakt Plus. 

U vezi sa ovim navodima Ksenije Božović, odbornik GI SDP Dušan Milunović rekao je da će mu lokalna pitanja i dalje biti prioritet i da je spreman da snosi posledice ukoliko je, prema tvrdnjama Božovićeve, prekršio Statut te stranke. 

“Videćemo taj Statut, ja sam spreman da snosim posledice, i dalje ću se baviti lokalnim temama i uopšte ne želim da ulazim u raspravu” – rekao je kratko Milunović.

Odbornica iz redova Srpske liste Danijela Vujičić iznela je u ime Udruženja za zaštitu životinja “Šapa” poslednji problem trovanja životinja u gradu, što predstavlja opasnost po decu i građane.

Prema podacima “Šape”, u poslednje dve nedelje u gradu je otrovano oko 30 životinja, a Vujičić je ukazala da su otrovani psi koji su bili obeleženi, sterilisani, kastrirani i vaksinisani i nisu predstavljali opasnost. 

Vujičić je rekla da su odbornici podržali rešavanje ovog problema, predstavljen je i projekat azila za pse, ali od donatora nisu uspeli da nađu sredstva za njegovu implementaciju, s obzirom na to da je u pitanju veliki novčani iznos.

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić obećao je da će u narednom periodu zatražiti sredstva za izgradnju azila za pse u našem gradu. 

“Opština će izdvojiti zemljište za tu svrhu, naravno vi ćete nam pomoći da to sve zaživi. Ali kao što sam rekao, naš budžet je u ovom trenutku skroman i u narednom periodu, naročito nakon parlamentarnih izbora, imaćemo i poslanike upravo iz naše opštine koji će nam pomoći u tom našem zahtevu da određena sredstva dobijemo od nadležnih ministarstava” – rekao je Rakić. 

Sednici je prisustvovalo 16 od ukupno 19 odbornika.

Izvor: Radio Kontakt plus

SObudžet
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva