:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Jul 29, 2021   21:09

0

37

Usvojene izmene Zakona o kulturi

Skupština Srbije usvojila je izmene Zakona o kulturi koji se usaglašava sa Zakonom o rodnoj ravnopravnosti.

Prema zakonskim izmenama, Nacionalni savet za kulturu treba da obezbedi zastupljenost od najmanje 40 odsto predstavnika manje zastupljenog pola.

Takođe, i upravni i nadzorni odbori ustanova u kulturi treba da obezbede zastupljenost od najmanje 40 odsto predstavnika manje zastupljenog pola.

Poslanici su usvojili i Zakon o izmeni Zakona o bibliotečko-informacionoj delatnosti kojim se utvrđuje da se za direktora bibiloteke imenuje lice koje ima visoko obrazovanje i najmanje pet godina radnog iskustva u kulturi i koje ispunjava druge uslove utvrđene statutom biblioteke.

Skupština je usvojila i Zakon o potvrđivanju Odluke Zajedničkog komiteta Sporazuma o slobodnoj trgovini u Centralnoj Evropi broj 1/2021. o izmeni Aneksa 4 CEFTA, kojim se utvrđuje Porotokol o definiciji pojma "proizvodi sa poreklom" koji je, prema rečima ministarke Tatjane Matić, od višestrukog značaja za srpsku privredu.

Matićeva je u raspravi rekla da je zakon važan za konkurentnost privrede i izjednačavanju uslova za poslovanje na međunarodnom tržištu.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?