:

:

TV Most

SAD

clock

Januar 18, 2021   17:14

0

101

Uzbuna na Kapitolu zbog manjeg požara blizu zgrade

Američki Kongres danas je bio blokiran, naređena je evakuacija, a ljudima je zabranjeno da ostanu u zgradi, drže se podalje od prozora i vrata, najverovatnije zbog malog požara nedaleko od zgrade Kapitola.

Šef vatrogasne službe rekao je da je incident, koji se dogodio u 10.14 sati po lokalnom vremenu, povezan sa manjim požarom, koji je ugašen, prenosi CNN.

Kako je objasnio radilo se o minimalnom incidentu koji se i ne može smatrati incidentom.

Mediji su preneli da je zgrada američkog Kongresa bila blokirana tokom probne inauguracije izabranog predsednika Džoa Bajdena, zbog "spoljne bezbednosne pretnje", zbog čega je sprovedena i evakuacija zapadnog dela kapitola.

"Sve zgrade u okviru kompleksa kapitola su blokirane zbog spoljne bezbednosne pretnje. Nije dozvoljen ni ulazak ni izlazak, držite se podalje od spoljašnjih prozora i vrata, a ukoliko ste napolju potražite sklonište", piše u poruci upozorenja poslatoj zaposlenima u Kapitolu, prenosi CBS.

To upozorenje je pročitano i preko megafona, a učesnicima probne inauguracije rečeno je da se odmah evakuišu.

Evakuisani su zapadno krilo Kapitola i prvi sprat.

Trenutno se hiljade vojnika nalaze oko Kapitola koji se priprema za inauguraciju izabranog predsednika Džoa Bajdena koja će se obaviti 20. januara.

Izvor: RTS

SADKapitol hol
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva