:

:

TV Most

Foto: UNS

clock

April 13, 2021   15:03

0

167

Vakcinacija novinara iz Srpske i Federacije BiH u Beogradu

Na Beogradskom sajmu danas je počela vakcinacija novinara i medijskih radnika iz Republike Srpske i Federacije BiH protiv virusa korona, saopštilo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

Akciju besplatne vakcinacije za 100 kolega organizovali su UNS i Udruženje novinara Republike Srpske (UNRS) a podržala je Vlada Srbije.

Predsednik UNS-a Vladimir Radomirović podsetio je da je vakcinacija prvo omogućena kolegama iz Severne Makedonije, a sada i novinarima iz Srpske i Federacije BiH.

„Nekoliko desetina novinara je danas vakcinisano, a svakako se nadam ćemo ovu akciju nastaviti. Pozivam kolege iz Republike Srpske i Federacije BiH da se prijave kada budemo objavili novi poziv za vakcinaciju jer smo mi, novinari ugroženi, stalno na terenu i u kontaktu sa ljudima“, naveo je on.

Novinar Radio-televizije Republike Srpske i predsednik Skupštine UNRS Branimir Đuričić izjavio je da novinari ni u RS, niti u Federaciji BiH ne mogu da se vakcinišu, iako im je rečeno da će biti u prioritetnoj grupi.

Dodao je da je u saradnji UNRS-a i predsednika UNS-a Radomirovića vakcinacija brzo omogućena.

„Nama je bilo bitno, ne samo sa zdravstvenog i profesionalnog stanovišta nego i motivacionog, da se u kratkom roku organizujemo i da nam neko omogući da dobijemo spasonosne vakcine, a to su nam kolege iz UNS-a i institucije Srbije omogućili“, rekao je on.

Direktorka lokalne RTV7 iz Tuzle Jasna Kapetanović rekla je da se oseća dobro posle vakcinacije i da je organizacija na Beogradskom sajmu „brza i izvrsna“.

„Kao novinari stalno smo izloženi kontaktima, a nažalost u BiH vakcinacija ide sporo, odnosno nikako ne ide. Zahvaljujući pomoći kolega iz UNS-a došli smo danas, a to znači da ćemo prestati da se bojimo za naše zdravlje, jer je mnogo nas pre svega mišljenja da je bolje vakcina, nego respirator“, navela je ona.

Na zahtev Makedonske asocijacije novinara, UNS je uz podršku kabineta predsednika Srbije organizovao i da se u Vranju vakciniše 105 novinara iz Severne Makedonije.

Izvor: T a n j u g

UNSvakcinacijanovinariBiHRepublika Srpska
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva