:

:

TV Most

Foto: shutterstock

clock

Mart 02, 2015   12:05

0

159

Vakcine predviđene kalendarom sasvim bezbedne

„Poslednjih meseci a naročito poslednjih dana u medijima se puno govori o MMR vakcini i vodi se kampanja protiv te vakcine, što nije nimalo opravdano jer su sve vakcine, koje su predviđene kalendarom vakcinacije, proverene i sasvim sigurno bezbedne za zdravlje dece“, rekla je Sonja Rakočević, pedijatar u Domu zdravlja u Gračanici.

Ona je, gostujući u Jutarnjem programu Radio Gračanice rekla da u našoj zemlji vakcine predviđene kalendarom vakcinacije obavezne su zakonom i protiv roditelja koji sebi daju za pravo da deci uskrate vakcinu, pokreće se postupak u koji se uključuju sanitarna inspekcija i sudstvo.

„ Roditelji su obavezni da vakcinišu svoju decu protiv deset zaraznih bolesti, počev od prve BSG vakcine koja se deci daje još u porodilištu, pa do četrnaeste godine života, kada se prima vakcina protiv difterije i tetanusa. ÄŒinjenica je da se najveći broj vakcina primi u prvoj godini života“, naglasila Rakočević.

Novina u sistem vakcinacije od prvog januara je petovalentna vakcina, koja ima manje neželjenih efekata. Pravo na petovalentnu vakcinu u Gračanici imaju sva deca koja su rođena prvog novembra 2014. godine.

Izvor: Radio Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?