:

:

TV Most

Foto: EPA

clock

Mart 11, 2020   13:52

0

232

Vanredna sednica kosovske skupštine zbog odnosa sa SAD

Predsedništvo kosovske skupštine zakazalo je za danas u 15 časova vanrednu sednicu na zahtev Demokratske partije Kosova, na kojoj će se raspravljati o odnosima Vašingtona i Prištine, prenosi Kosovo onlajn.

Memlji Krasnići iz Demokratske partije Kosova rekao je da je sednica tražena zbog najnovijih izjava američkih zvaničnika o povlačenju trupa sa KiM.

"Veoma smo zabrinuti zbog izjava američkih zvaničnika. Kao opozicija mi moramo da reagujemo, katastrofa je ako se američke trupe povuku", rekao je Krasnići.

Prethodno je lider DPK Kadri Veselji rekao da je prištinska vlada neodgovorna jer, kako je ocenio, ugrožava savez sa SAD.

Najstariji sin američkog predsednika Donalda Trampa, Donald Tramp mlađi podržao je ranije američkog senatora Dejvida Perđua koji je kazao da bi SAD trebalo da preispitaju svoje prisustvo na KiM.

Perđu je prethodno napisao na Tviteru da Priština mora da uradi svoj deo posla i ukine takse nametnute Srbiji, kao i da bi SAD, ako Kosovo nije potpuno posvećeno miru, trebalo da preispitaju svoje prisustvo tamo.

Izvor: Танјуг

KiMSADtakse
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva