:

:

TV Most

clock

Jul 03, 2020   22:39

0

207

Vanredno u devet opština i gradova u Srbiji

Zbog povećanog broja zaraženih koronavirusom, vanredna situacija proglašena je u Novom Pazaru, Tutinu, Kragujevcu, Vranju i Ivanjici, a od 3. jula i u Beogradu, Šapcu, Čačku i Arilju.

Vlada Srbije je na predlog Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Kovid 19, usvojila nove mere za Beograd koje će važiti do 18. jula, a koje, između ostalog, predviđaju da se u glavnom gradu ograničava rad svih ugostiteljskih objekata i noćnih klubova, bez izuzetka, u vremenu od 23 sata do šest sati ujutru.

U svim zatvorenim prostorima, bez izuzetka, obavezno je nošenje zaštitnih maski, uz poštovanje fizičke distance od jednog metara.

Među usvojenim merama je obavezno nošenje zaštitnih maski u javnom gradskom i prigradskom prevozu i u međugradskom prevozu, za nepoštovanje mera propisana je kazna u iznosu od 5.000 dinara.

Vanredna situacija je proglašena i u Šapcu, a gradonačelnik Nebojša Zelenović je rekao da će Štabu za vanredne situacije predložiti da se ograniči rad ugostiteljskih objekata i noćnih klubova i to tako što će raditi od šest do 23 sata, kao i obavezno nošenje maski u javnom prevozu i svim zatvorenim prostorima, bez izuzetka, uz poštovanje fizičke distance od metar i po.

Vanredna situacija uz uvođenje stržih mera proglašena je i u Čačku gde su donete odluke o zabrani javnog okupljanja, organizovanju svih slavlja, rada bazena i kupališta, dok je rad ugostiteljskih objekata skraćen od sedam do 20 časova, a nošenje maski i rukavica je obavezno.

Zbog širenja zaraze kovida 19, i vlasti Arilja proglasile su vanrednu situaciju na teritoriji te opštine.

Na teritoriji opštine Ivanjica vanredna situacija zbog koronavirusa proglašena je u četvrtak, 2. jula.

U Novom Pazaru vanredna situacija je uvedena 25. juna, a podrazumeva zabranu okupljanja u javnom prostoru, otvorenom i zatvorenom više od pet osoba, kao i ograničeno radno vreme ugostiteljskih objekata od 07 do 19 sati.

Za vreme rada ugostiteljskih objekata za jednim stolom ne mogu sedeti više od dve osobe, uz poštovanje obavezne distance od dva metra između njih i između stolova i uz obavezu nošenja zaštitne maske koju imaju i osoblje i gosti. 

U ovom gradu je zabranjeno korišćenje nargila u ugostiteljskim objektima, kao i organizovanje porodičnih svečanosti.

Kragujevački krizni štab je 27. juna odlučio da se u tom gradu uvede vanredna situacija, koja je proglašena i u Vranju, 29. juna.

Kako je tada rekao gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, situacija je "nestabilna i teška" pa se uvođenje vanrednih mera nije dovodilo u pitanje.

Vanredna situacija u Tutinu na snazi je od 26. juna.

Izvor: RTS

koronavirusvanredna situacijaSrbija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva