:

:

TV Most

Foto: Танјуг/twiter

clock

Maj 04, 2021   11:44

0

53

Varheji: EU brine o BiH i stoji uz nju od početka pandemije

Evropski komesar za proširenje Oliver Varheli i predsedavajući Veća ministara BiH Zoran Tegeltija izjavili su da današnja isporuka 10,5 hiljada vakcina znači podršku Evropske unije Bosni i Hercegovini u nastavku borbe s pandemijom korona virusa.

Varheji je na sarajevskom aerodromu rekao da je srećan što je danas u Sarajevu, gde pokazuje da je EU stalo do Zapadnog Balkana i Bosne i Hercegovine, prenosi Klix.ba.

"Stojimo uz BiH od početka pandemije. Ovo je vrlo važan momenat kada počinjemo da pomažemo masovniju kampanju vakcinacije u BiH", rekao je Varheji.

On je dodao da EU želi da pomogne BiH da obezbedi vakcine za zdravstvene radnike i istakao da će BiH dobiti više od 200.000 doza vakcina putem EU mehanizma.

Tegeltija se zahvalio EU na pomoći BiH i komesaru Varheiju koji je došao da lično isporuči prve vakcine, kao i Austriji preko koje je vršena nabavka.

On je rekao da BiH u maju i junu očekuje značajnije količine vakcina i da bi trebalo da bude isporučeno više od 850.000 doza.

Na Međunarodni aerodrom u Sarajevu danas je dopremljen prvi kontingent vakcina iz mehanizma "EU4Health", čiji je osnivač Evropska unija.

BiH je danas dobila 10.530 vakcina Fajzer/Biontek.

Izvor: Танјуг

VarhejiBiHEU
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?