:

:

TV Most

Foto: Танјуг/twiter

clock

Maj 04, 2021   11:44

0

145

Varheji: EU brine o BiH i stoji uz nju od početka pandemije

Evropski komesar za proširenje Oliver Varheli i predsedavajući Veća ministara BiH Zoran Tegeltija izjavili su da današnja isporuka 10,5 hiljada vakcina znači podršku Evropske unije Bosni i Hercegovini u nastavku borbe s pandemijom korona virusa.

Varheji je na sarajevskom aerodromu rekao da je srećan što je danas u Sarajevu, gde pokazuje da je EU stalo do Zapadnog Balkana i Bosne i Hercegovine, prenosi Klix.ba.

"Stojimo uz BiH od početka pandemije. Ovo je vrlo važan momenat kada počinjemo da pomažemo masovniju kampanju vakcinacije u BiH", rekao je Varheji.

On je dodao da EU želi da pomogne BiH da obezbedi vakcine za zdravstvene radnike i istakao da će BiH dobiti više od 200.000 doza vakcina putem EU mehanizma.

Tegeltija se zahvalio EU na pomoći BiH i komesaru Varheiju koji je došao da lično isporuči prve vakcine, kao i Austriji preko koje je vršena nabavka.

On je rekao da BiH u maju i junu očekuje značajnije količine vakcina i da bi trebalo da bude isporučeno više od 850.000 doza.

Na Međunarodni aerodrom u Sarajevu danas je dopremljen prvi kontingent vakcina iz mehanizma "EU4Health", čiji je osnivač Evropska unija.

BiH je danas dobila 10.530 vakcina Fajzer/Biontek.

Izvor: Танјуг

VarhejiBiHEU
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva